Monday 31 October 2016

SEO κοσμηματοπωλών: Τα κοσμήματα σας σε πελάτες σε όλο το κόσμο!

SEO για Κοσμηματοπωλεία

Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια, ο τρόπος με τον οποίο ένας κοσμηματοπώλης ήταν λίγο πολύ απλός: έστηνε τα καλύτερα κομμάτια στη βιτρίνα του και περίμενε να μπει μέσα κάποιος υποψήφιος αγοραστής και να ρωτήσει την τιμή ή να κάνει άλλες ερωτήσεις για περισσότερες πληροφορίες.

Αυτό στις μέρες μας πλέον συμβαίνει πολύ σπάνια.

Ο λόγος;

Μα φυσικά το internet, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει αλλάξει άρδην τον τρόπο που δουλεύουν τα κοσμηματοπωλεία.

www-jewellery-gold

Το internet και τα κοσμηματοπωλεία

Το internet μπορούμε να πούμε ότι έχει κάνει τον κόσμο μία γειτονιά και αυτό είναι ένα υπέροχο νέο για έναν καλλιτέχνη – έμπορο, όπως είναι οι περισσότεροι κοσμηματοπώλες (η δημιουργία κοσμημάτων είναι μία άκρως καλλιτεχνική διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο, ταλέντο και μεγάλες ικανότητες) γιατί πλέον δεν απευθύνεται μόνο στους πελάτες της γειτονιάς ή της πόλης τους, αλλά σε όλους της χώρας του ή ακόμη και του κόσμου!

Χάρη σε sites όπως το eBay, το Etsy και το Pinterest, μπορεί κανείς να πουλήσει τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες σε αγοραστές απ’ όλο τον κόσμο. Με άλλα λόγια, με τις κατάλληλες γνώσεις και με λίγο μεράκι, το internet μπορεί να γίνει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια ενός καλού κοσμηματοπώλη.

Λόγω της άσχημης κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, δεν είναι λίγοι οι κοσμηματοπώλες που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο για να «πλασσάρουν» τα προϊόντα τους σε όσο το δυνατόν περισσότερους υποψήφιους πελάτες, ακόμη και σε μερικούς που δεν βρίσκονται στην ίδια ήπειρο. Αυτό έχει ως συνέπεια ο χώρος του internet να έχει γίνει ένα πολύ ανταγωνιστικό «πεδίο μάχης», στο οποίο χιλιάδες μεγάλοι και μικροί ή μικρομεσαίοι επιχειρηματίες προσπαθούν να ξεχωρίσουν. Σε αυτό το τρομερά ανταγωνιστικό περιβάλλον, το SEO κοσμηματοπωλείων μπορεί να γίνει ένα πολύ ισχυρό όπλο στη φαρέτρα ενός κοσμηματοπώλη.

Οι μηχανές αναζήτησης και το internet

Κακά τα ψέματα, οι περισσότεροι χρήστες του internet βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στις διάφορες μηχανές αναζήτησης και συχνότερα στη Google για να πλοηγηθούν στο internet. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι το internet είναι άπειρο και ο αριθμός των sites που υπάρχουν σε αυτό, αυξάνεται κάθε δευτερόλεπτο και λεπτό. Θα ήταν αδύνατον να βρούμε κάτι μόνοι μας μέσα σε αυτό το χάος. Οι μηχανές αναζήτησης όμως δεν μας βοηθούν να βρούμε απλά αυτό που ψάχνουμε, αλλά στην ουσία ρυθμίζουν και την περιήγηση μας στο διαδίκτυο.

Όπως είμαι σίγουρος ότι θα έχετε προσέξει, τα sites που προκύπτουν μετά από μία αναζήτηση παρουσιάζονται με αύξουσα σειρά. Η σειρά αυτή δεν είναι τυχαία. Ο αριθμός κατάταξης ενός site στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης για συγκεκριμένους όρους αναζήτησης, παίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ρόλο στην επισκεψιμότητα του και γίνεται με βάση πολύ πολύπλοκους και συνεχώς εξελισσόμενους αλγόριθμους κατάταξης. Όσο πιο ψηλά είναι ένα site στις σελίδες αποτελεσμάτων, τόσο πιο πολύ traffic θα έχει, καθώς οι χρήστες θα θεωρούν ότι είναι αυτό που θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες τους που τους ώθησαν να κάνουν την αναζήτηση τους.

Αυτό σημαίνει ότι όταν κάποιος ψάξει κάποιον όρο που να σχετίζεται με την επιχείρηση σας, για παράδειγμα τον όρο «μονόπετρα λευκόχρυσα», θα πρέπει η ιστοσελίδα της επιχείρησης σας να εμφανίζεται στις υψηλές θέσεις της πρώτης σελίδας των αποτελεσμάτων καθώς πολύ σπάνια θα κάνει κάποιος χρήστης κλικ σε sites που δεν βρίσκονται στη κορυφή της σελίδας, ενώ ακόμη πιο σπάνια θα περάσει στη δεύτερη σελίδα των αποτελεσμάτων.

Τι είναι το SEO κοσμηματοπωλείων και γιατί είναι τόσο ισχυρό

winner-jewellery

SEO σημαίνει Search Engine Optimization δηλαδή βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης και στην ουσία είναι μία σειρά από ενέργειες και πρακτικές που θα κάνουν μία ιστοσελίδα πιο «ελκυστική» για τις μηχανές αναζήτησης.

Πώς το κάνουν αυτό;

Οι αλγόριθμοι που ανέφερα στη προηγούμενη παράγραφο, κάνουν τις κατατάξεις στις σελίδες αποτελεσμάτων με βάση κάποια συγκεκριμένα κριτήρια. Όσο περισσότερα πληροί μία ιστοσελίδα, τόσο το καλύτερο και τόσο πιο ψηλά θα βγαίνει στα αποτελέσματα. Με το SEO λοιπόν, στην ουσία φροντίζετε να πληροί το site σας όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά τα κριτήρια και μάλιστα όσο το δυνατόν καλύτερα. Δεν μετράει μόνο η ποιότητα, αλλά και η ποσότητα!

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, το SEO είναι μία αφηρημένη έννοια. Είναι διαφορετικό για κάθε site καθώς η δημιουργία και η εφαρμογή μίας στρατηγικής SEO βασίζεται σε πολλούς παράγοντες, από το είδος του site, μέχρι το επίπεδο του ανταγωνισμού στον κλάδο που δραστηριοποιείται η επιχείρηση του site. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες ενέργειες – κλειδί που είναι ίδιες για όλα τα sites.

Η έρευνα για λέξεις-κλειδιά

Οι λέξεις-κλειδιά είναι ο θεμέλιος λίθος κάθε εκστρατείας SEO, καθώς πάνω σε αυτές θα στηθεί όλη η SEO καμπάνια. Θα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε αυτή την έρευνα, η οποία μπορεί να γίνει σχετικά εύκολα με τα ειδικά «εργαλεία» της Google, έτσι ώστε να επιλέξετε λέξεις οι οποίες θα έχουν μεγάλο όγκο αναζητήσεων, αλλά χαμηλό επίπεδο ανταγωνισμού.

Γιατί αυτό;

Γιατί με τη κατάλληλη στρατηγική, θα μπορέσετε σίγουρα να αποκτήσετε υψηλές κατατάξεις γι’ αυτές τις λέξεις.

Βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας

Σε αυτή τη φάση οι σελίδες του site βελτιστοποιούνται ώστε να πληρούν τα κριτήρια των μηχανών αναζήτησης.

Πώς γίνεται αυτή η βελτιστοποίηση;

Με πολλούς τρόπους, οι οποίοι φυσικά δεν είναι οι ίδιοι για κάθε site. Οι πιο συνηθισμένοι, είναι η τοποθέτηση των λέξεων κλειδιά σε καίρια σημεία της κάθε σελίδας και η δημιουργία βελτιστοποιημένου, μοναδικούς και χρήσιμου περιεχομένου.

Δημιουργία backlinks (off-page SEO)

Τα backlinks είναι links από άλλα sites προς την ιστοσελίδα σας και παίζουν τεράστιο ρόλο στις κατατάξεις στις σελίδες αποτελεσμάτων. Εδώ το θέμα δεν είναι η ποσότητα των backlinks, αλλά η ποιότητα τους. Όσο πιο έγκυρο είναι ένα site που έχει link για σας, τόσο πιο έγκυρη είναι και η ιστοσελίδα του κοσμηματοπωλείου σας στα μάτια της Google και των άλλων μηχανών.

Τα backlinks μπορούν να αποκτηθούν μέσω ανταλλαγής («σου δίνω backlink και μου δίνεις κι εσύ»), με guest blogging («θα γράψω περιεχόμενο για το site / blog σου, αλλά θέλω να βάλεις ένα link προς το site μου για αντάλλαγμα») και μέσω της δημιουργίας ιδιωτικών δικτύων blog.

champion-gold-jewellery

Αυτά είναι τα βασικά του SEO που μπορούν να εφαρμοστούν σε όλες τις ιστοσελίδες.

Ας δούμε όμως και μερικές συμβουλές για την αύξηση της ορατότητας και των conversions σε σελίδες κοσμηματοπωλείων.

Αποκτήστε παρουσία στα social media:

Τα social media είναι πλέον οι κυρίαρχοι του διαδικτυακού μάρκετινγκ. Όχι μόνο σας προσφέρουν μία καλή ευκαιρία να παρουσιάσετε τα κοσμήματα σας σε πολύ κόσμο, αλλά η ενεργή παρουσία σας σε αυτά, θα βοηθήσει σημαντικά το SEO σας. Όταν λοιπόν φτιάχνετε ένα καινούργιο κόσμημα, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, είναι να το κάνετε share στα social media.

Βγάλτε καλές φωτογραφίες:

Ζούμε στην εποχή της εικόνας, οπότε αν θέλετε να προβάλλετε σωστά τα κοσμήματα σας σε ανθρώπους που δεν τα βλέπουν από κοντά, θα πρέπει να βγάλετε και να ανεβάσετε πολλές και ωραίες φωτογραφίες τους. Αν δεν έχετε μία φωτογραφική με καλή λειτουργία macro, καλό θα ήταν να αγοράσετε μία αμέσως και να μάθετε να τη χρησιμοποιείτε. Εννοείται πως θα πρέπει να κάνετε post και share τις φωτογραφίες σας στα social media.

Να γράφετε λεπτομερείς περιγραφές προϊόντων:

Όταν παρουσιάζετε ένα κόσμημα στο site ή τα social media σας, θα πρέπει να το περιγράφετε με κάθε λεπτομέρεια. Θα πρέπει οπωσδήποτε να γράψετε για τα υλικά του, το μέγεθος του και το βάρος του (με ακριβή δεδομένα), τον τρόπο κατασκευής του και φυσικά την αξία του. Οι περιγραφές αυτές θα βοηθήσουν και πολύ το SEO σας.

Δημιουργήστε ένα blog:

Ένα blog βοηθά πολύ στο SEO κοσμηματοπωλείων, δεδομένου ότι ενημερώνεται συχνά με νέο περιεχόμενο.

Το περιεχόμενο αυτό θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και χρήσιμο. Οι επισκέπτες σας θα έρθουν στο site σας για το περιεχόμενο, αλλά στο τέλος μπορεί να φύγουν και με κάποιο κόσμημα!

Χρειάζεστε βοήθεια με τη διαχείριση του SEO του κοσμηματοπωλείου σας;

gold-service-seodominator

Τώρα που ξέρετε τι πρέπει να κάνετε για να ανεβείτε στην κορυφή των σελίδων των μηχανών αναζήτησης, θα πρέπει να καταστρώσετε και να εφαρμόσετε ένα σχέδιο για το site σας. Το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζετε πώς γίνεται η κατάταξη στις σελίδες των αποτελεσμάτων προκειμένου να βελτιστοποιήσετε την ιστοσελίδα σας κατάλληλα και αποτελεσματικά. Μπορείτε αυτά να τα μάθετε μόνοι σας με πολύ κόπο και χρόνο τον οποίο θα πρέπει να κλέψετε από την επιχείρηση σας, ή μπορείτε να προσλάβετε τους ειδικούς του SEO της SEO Dominator για να κάνουν όλη αυτή τη δύσκολη και χρονοβόρα δουλειά για σας.

Η ομάδα μας έχει βοηθήσει πολλές επιχειρήσεις να βελτιστοποιήσουν τις προσπάθειές τους στο SEO. Επιπλέον, παρέχουμε καλύτερη παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των προσπαθειών αυτών και υπηρεσίες βελτιστοποίησης περιεχομένου για ακόμα υψηλότερες βαθμολογίες. Παρακολουθούμε κι εφαρμόζουμε όλες τις τελευταίες τάσεις στο SEO έτσι ώστε εσείς να αφιερώσετε όλη σας τη προσοχή σας στη δημιουργία και την πώληση των κοσμημάτων σας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα! Θέλουμε και μπορούμε να βοηθήσουμε την επιχείρησή σας να πετύχει στο internet. Καλέστε στο 211 850 0811 ή συμπληρώστε την online φόρμα ανακάλυψης την ιστοσελίδα μας και η SEO Dominator θα δουλέψει μαζί σας για να δημιουργήσει μία μοναδική εκστρατεία SEO κοσμηματοπωλείων, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες και την επιχείρηση σας!

Facebooktwittergoogle_plus

The post SEO κοσμηματοπωλών: Τα κοσμήματα σας σε πελάτες σε όλο το κόσμο! appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/kosmimatopoleia/

No comments:

Post a Comment