Saturday 15 October 2016

Οδηγίες για ποιοτική συγγραφή περιεχομένου | SEO Dominator

5 απλές συμβουλές για τη συγγραφή ποιοτικού περιεχομένου για το site σας

Το να δημιουργήσει κανείς ένα site στις μέρες μας γίνεται όλο και πιο απλό, ειδικά αν γνωρίζει και μερικά πράγματα από internet κι έχει και κάποιες ικανότητες στη χρήση υπολογιστή και σχετικών προγραμμάτων. Πλέον υπάρχουν και πολλά templates πάνω στα οποία μπορεί κανείς να δημιουργήσει το site του, δηλαδή δεν χρειάζεται καν να το φτιάξει από το μηδέν ή να παιδευτεί να δημιουργήσει κάποιο λειτουργικό theme. Γλυτώνει έτσι και το υψηλό κόστος που έχει ο σχεδιασμός των ιστοσελίδων.

Το να φτιάξεις μενού και κατηγορίες σε ένα site όμως είναι μόνο το ένα μέρος της εξίσωσης. Το άλλο και πιο σημαντικό, είναι να το γεμίσεις με καλό περιεχόμενο. Αλλιώς θα έχεις απλά έναν σκελετό site που δεν θα έχει απολύτως τίποτα να προσφέρει στους αναγνώστες του. Εννοείται ότι αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τον καταποντισμό του site και των σελίδων του στα SERPs.

Η συγγραφή και η δημιουργία περιεχομένου γενικότερα δεν είναι εύκολη υπόθεση και βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στο ταλέντο του ατόμου που την αναλαμβάνει. Με τη κατάλληλη καθοδήγηση και κάποιες συμβουλές όμως, θα μπορέσετε να γράψετε κι εσείς υψηλής ποιότητας άρθρα για το site σας.

blogging-your-storyΓράψε γι’ αυτά που ξέρεις

Αυτή είναι η πρώτη συμβουλή που θα ακούσει κάποιος συγγραφέας ή σεναριογράφος. Το γράψιμο είναι πού πιο εύκολο και γρήγορο όταν αφορά ένα θέμα που μας ενδιαφέρει, που είναι το πάθος μας ή που γνωρίζουμε πολλά γι’ αυτό και θέλουμε να μοιραστούμε τη γνώση μας αυτή με τον κόσμο. Μέχρι λοιπόν να «σπάσει το χέρι σας» και να αποκτήσετε ευχέρεια στη συγγραφή άρθρων, καλό είναι να επικεντρωθείτε σε θέματα που γνωρίζετε καλά και που γενικά σας είναι αρεστά κι ευχάριστά. Αφήστε τα θέματα που απαιτούν έρευνα γι’ αργότερα.

Μην το παρακάνετε με το μέγεθος

Κακά τα ψέματα, αν έχεις μία ιστοσελίδα, σε ενδιαφέρει και το SEO της, σε ενδιαφέρει δηλαδή να πετυχαίνει υψηλές κατατάξεις στο Google. Το περιεχόμενο παίζει σημαντικό ρόλο στην κατάταξη, ωστόσο αυτό που πραγματικά μετράει είναι η ποιότητα και όχι η ποσότητα του. Μπορεί τα μεγάλα κείμενα να σου επιτρέπουν να βάλεις περισσότερα keywords με φυσικό τρόπο, ωστόσο ένα κείμενο «σεντόνι» είναι πολύ πιθανό να κάνει τους επισκέπτες να πατήσουν αμέσως το back. Κρατήστε λοιπόν το μέγεθος των κειμένων σας στις 1000 ΤΟ ΠΟΛΥ λέξεις.

Δώστε βάση στο περιεχόμενο

Όπως είπαμε και πριν, αυτό που μετράει σε ένα κείμενο είναι αυτά που λέει και όχι το μέγεθος του. Φροντίστε ώστε κάθε άρθρο σας να έχει αξία για τον αναγνώστη. Τι εννοώ με αυτό; Εννοώ ότι θα πρέπει να του προσφέρει κάτι χρήσιμο: μία γνώση που δεν είχε πριν, ένα ενδιαφέρον σχόλιο, «τροφή για σκέψη»… Μην γράφετε κείμενα απλά για να τα γράφετε. Τα κείμενα σας δεν πρέπει να είναι απλά «πλαίσια» για τις λέξεις-κλειδιά του site σας, γιατί αργά ή γρήγορα η Google θα σας καταλάβει και θα στείλει το site σας στα τάρταρα! Κάθε κείμενο σας θα πρέπει κάτι να έχει να πει.

bloggingΝα γράφετε για τους αναγνώστες σας και όχι για την Google

Εννοείται ότι για λόγους SEO θα πρέπει να προσθέσετε κάποιες λέξεις-κλειδιά στα άρθρα σας. Αυτές θα πρέπει πάντα να μπαίνουν με έναν τρόπο οργανικό και να μην αραδιάζονται ή να επαναλαμβάνονται συνεχώς. Πιστέψτε με, αν επαλαλαμβάνετε συνέχεια το όνομα ενός προϊόντος ή κάποιες συγκεκριμένες φράσεις σε ένα κείμενο, ο αναγνώστης θα καταλάβει αμέσως ότι το κείμενο έχει γραφτεί μόνο για λόγους SEO, θα θεωρήσει ότι δεν έχει καμία αξία γι’ αυτόν και θα φύγει αμέσως. Το πιθανότερο μάλιστα είναι ότι θα έχει και δίκιο! Μην γράφετε για τα ρομπότ της Google λοιπόν. Να γράφετε σωστά δομημένα (και ορθογραφημένα) κείμενα που θα αρέσουν στους αναγνώστες σας.

Να είστε ο εαυτός σας!

Δεν είμαστε όλοι Ernest Hemmingway. Δεν είμαστε όλοι γεννημένοι κωμικοί. Το γεγονός ότι σας αρέσει ο τρόπος που γράφει κάποιος συγγραφέας ή δημοσιογράφος δε σημαίνει ότι μπορείτε ή ότι πρέπει να τον μιμηθείτε! Οι επισκέπτες σας έρχονται στο site σας, όχι για κάποια απομίμηση κειμένων διάσημου συγγραφέα. Να είστε πάντα ειλικρινείς με το κοινό σας. Η τιμιότητα στο γράψιμο είναι πολύ σημαντική, καθώς θα σας κάνει να γράφετε πιο γρήγορα και τα κείμενα σας θα είναι τελείως φυσικά. Πιστέψτε με, ένα κείμενο – απομίμηση είναι πολύ εύκολο να εντοπιστεί και να χλευαστεί. Κρατήστε το στιλ σας λοιπόν, είναι πολύ πιο εύκολο να είστε ο εαυτός σας.

Facebooktwittergoogle_plus

The post Οδηγίες για ποιοτική συγγραφή περιεχομένου | SEO Dominator appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/siggrafi-poiotikou-periexomenou-istoselidas/

No comments:

Post a Comment