Tuesday 18 October 2016

Γιατί το SEO είναι η καλύτερη επένδυση για έναν κλειδαρά σήμερα;

SEO για Κλειδαράδες

locksmithΤο επάγγελμα του κλειδαρά σας επιτρέπει να γίνεστε ένας ήρωας στα μάτια των πελατών σας, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Όποιος κλειδωθεί έξω από το αυτοκίνητο ή το σπίτι του, είναι σίγουρο ότι θα δει τον άνθρωπο που θα του λύσει αυτό το τόσο σοβαρό πρόβλημα σαν μεγάλο σωτήρα.

Πως όμως μπορείτε να αυξήσετε τις πιθανότητες να είστε εσείς αυτός ο άνθρωπος και όχι ένας από τους ανταγωνιστές σας;

Στον σημερινό δικτυωμένο κόσμο μας, όταν κάποιος χρειάζεται κάτι, απλά βγάζει το smartphone του (ή πηγαίνει στον υπολογιστή του) και κάνει μια γρήγορη αναζήτηση στη Google. Μπορεί κανείς απλά να πληκτρολογήσει κάτι σαν “κλειδαράς στο Παγκράτι” και να επικοινωνήσει με την πρώτη επιχείρηση που εμφανίζεται στα αποτελέσματα.

Αυτό σημαίνει ότι αν θέλετε να προσελκύσετε νέους πελάτες, θα πρέπει να βγαίνετε πρώτοι ή τουλάχιστον ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης. Με άλλα λόγια, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, ή SEO, για να εξασφαλίσετε ότι θα μπορούν οι χρήστες των μηχανών αναζήτησης να βρίσκουν την επιχείρησή σας. Αυτές οι συμβουλές SEO για κλειδαράδες θα σας βοηθήσουν να το πετύχετε.

Οι καλύτερες πρακτικές SEO για κλειδαράδες

Αν δεν γνωρίζετε και πολλά για SEO, μάλλον θα δυσκολευτείτε αρκετά να κάνετε τις απαραίτητες κινήσεις στο site σας και η όλη διαδικασία μπορεί να σας φανεί “Βουνό”. Εδώ θα δείτε μερικές απλές και χρήσιμες πρακτικές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με το SEO σας:

Κάντε βελτιστοποίηση για λέξεις – κλειδιά που βασίζονται στην τοποθεσία σας

Όταν ένας δυνητικός πελάτης ψάχνει για κλειδαρά, πιθανότατα θα θέλει να βρει έναν που να μπορεί να τον βοηθήσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Αυτό σημαίνει ότι θα κάνει την αναζήτηση του με όρους που θα σχετίζονται με τη θέση του και θα επιλέξει έναν που να είναι σχετικά κοντά.

Αν λοιπόν θέλετε να αποκτήσετε πελάτες που να είναι κοντά σας σας, θα πρέπει να κάνετε βελτιστοποίηση στο site σας όχι μόνο για τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται σε γενικές γραμμές με τους κλειδαράδες, αλλά και για λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την τοποθεσία σας. Για παράδειγμα, “κλειδαράδες Αθήνα” θα ήταν μια πολύ καλύτερη λέξη-κλειδί από την λέξη “κλειδαράδες,” γιατί θα προσελκύσει επισκέπτες που ψάχνουν για επιχειρήσεις στο μέρος το οποίο βρίσκεστε.

responsive-social

Κάνετε το site σας φιλικό προς τα κινητά και τα tablets

Σκεφτείτε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλεί ο κόσμος έναν κλειδαρά. Οι άνθρωποι που χρειάζονται τις υπηρεσίες σας είναι πολύ πιθανόν να έχουν κλειδωθεί έξω από τα αυτοκίνητα ή τα σπίτια τους και να μην έχουν πρόσβαση στον υπολογιστή ή το laptop τους. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιήσουν το smartphone τους για να ψάξουν για κλειδαρά στο internet.

Κατά συνέπεια, είναι πολύ σημαντικό το site σας να είναι φιλικό προς τα κινητά. Εάν το site σας είναι προσβάσιμο μόνο μέσω desktop υπολογιστών ή laptop, είναι πολύ πιθανό να χάσετε πολλούς υποψήφιους πελάτες που έχουν κολλήσει σε κάποιο πάρκινγκ ή έξω από την εξώπορτα τους και ψάχνουν για βοήθεια με το μόνο διαθέσιμο σε αυτούς μέσο: το κινητό τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσετε πελάτες άσχετα από τις συσκευές που χρησιμοποιούν, είναι με τη χρήση του λεγόμενου responsive design το οποίο προσαρμόζει αυτόματα το site σας έτσι ώστε να παίζει σωστά, ανεξάρτητα από το μέγεθος της οθόνης ή το πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί ο επισκέπτης. Επιπλέον, ένα φιλικό προς κινητά site θα πετύχει και καλές κατατάξεις στα αποτελέσματα αναζητήσεων που γίνονται από κινητά και tablets.

Να ενημερώνετε τακτικά το περιεχόμενο του site σας

Οι μηχανές αναζήτησης προτιμούν ιστοσελίδες που ενημερώνονται και ανανεώνονται συχνά με “φρέσκο περιεχόμενο.” Ο πιο εύκολος τρόπος να γίνει αυτό είναι με την προσθήκη ενός blog στο site σας, το οποίο καλό θα ήταν να ενημερώνετε τουλάχιστον δύο φορές το μήνα, έτσι ώστε οι μηχανές αναζήτησης να το ανιχνεύουν και να το καταγράφουν πιο εύκολα και πιο συχνά. Αυτό θα βοηθήσει την κατάταξη της ιστοσελίδας σας, έτσι ώστε όταν κάποιος πληκτρολογεί “χρειάζομαι κλειδαρά στην Θεσσαλονίκη” ή “ο καλύτερος κλειδαράς στην Θεσσαλονίκη” στη Google, η εταιρεία σας να βγαίνει στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων.

backlinks

Προσπαθήστε να αποκτήσετε φυσικά Backlinks προς το site σας

Όταν μια μηχανή αναζήτησης βλέπει ότι το site σας έχει backlinks από sites κύρους και καλής ποιότητας τότε θα συμπεράνει ότι site σας είναι επίσης αξιόπιστο και υψηλής ποιότητας και θα βελτιωθεί η κατάταξη του στις σελίδες αποτελεσμάτων.

Να παρακολουθείτε τους ανταγωνιστές σας

Μήπως κάποιος κλειδαράς στην άλλη άκρη της πόλης έχει πολύ περισσότερη δουλειά από εσάς;

Κάνετε μια ενδελεχή εξέταση της ιστοσελίδας του. Δείτε ποιες λέξεις – κλειδιά φαίνεται να χρησιμοποιεί, ελέγξτε αν έχει ενεργές διαφημιστικές καμπάνιες PPC και δείτε όλα τα posts του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το blog του. Βασικά, προσπαθήστε να δείτε τι κάνει αυτός που δεν το κάνετε εσείς.
Μερικές ώρες ενδελεχούς έρευνας θα σας βοηθήσουν πάρα πολύ!

keyword-testimonials

Ενθαρρύνετε τους ικανοποιημένους πελάτες σας να γράψουν σχόλια και κριτικές

Θα πρέπει να ζητάτε συχνά από τους ικανοποιημένους πελάτες να γράψουν μία κριτική ή έστω σχόλια υπέρ της εταιρείας σας. Μη διστάσετε να τους υπενθυμίσετε, με ήπιο και διακριτικό πάντα τρόπο, να το κάνουν ιδιαίτερα καθώς σας ευχαριστούν για την βοήθεια που τους προσφέρατε.

Εάν υπάρχουν θετικές κριτικές για την επιχείρησή σας σε δικτυακούς τόπους όπως το Google+, οι δυνητικοί πελάτες σας θα τα δούνε και θα πεισθούν ότι είστε ένας επαγγελματίας που πραγματικά μπορεί να τους βοηθήσει.

Να είστε ενεργοί στα social media

Μπορεί να πιστεύετε ότι δεν έχετε χρόνο να αφιερώσετε στο Facebook, το Twitter και τα άλλα social media, αλλά οφείλετε στην επιχείρησή σας να αφιερώσετε μια-δυο ώρες κάθε εβδομάδα σε τουλάχιστον μία κοινωνική πλατφόρμα.

Αν και αυτό δεν θα επηρεάσει άμεσα το SEO, μια ισχυρή παρουσία στα social media θα βελτιώσει τη φήμη της επιχείρησης σας. Αν είστε ενεργός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα μπορέσετε να συνεργαστείτε καλύτερα με τους πελάτες σας και να απαντήσετε στις ερωτήσεις τους. Αυτό θα τους δείξει ότι νοιάζεστε για τις ανάγκες τους και θα τους ενθαρρύνει να σας ξανακαλέσουν όταν θα βρεθούν στην ανάγκη ενός κλειδαρά και πάλι.

ROI στο SEO για κλειδαράδες

Αυτό που θα πρέπει να ενδιαφέρει τον κάθε επαγγελματία στο SEO είναι το ROI δηλαδή η επιστροφή της Επένδυσης. Όταν ξεκινάτε μια καμπάνια SEO και έχετε ξεκάθαρους στόχους,προσδοκάτε μια συγκεκριμένη απόδοση σε χρήματα μετά το πέρας τουλάχιστον 6 μηνών από τη στιγμή που θα ξεκινήσετε την καμπάνια σας

Παρακάτω βλέπετε ένα απλό παράδειγμα από 2 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
traffic για κλειδαραδες σε αθηνα και θεσσαλονικη
Αν πάρουμε το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης,ένας κλειδαράς ο οποίος εξυπηρετεί όλη την Θεσσαλονίκη,o όποιος θα καταφέρει με το SEO για την ιστοσελίδα του να είναι στην 1η θέση της google για την αναζήτηση “κλειδαρας θεσσαλονίκη” θα λαμβάνει το μήνα περίπου 350 επισκέπτες.

Από αυτούς τουλάχιστον το 10% θα γίνουν πελάτες (προσωπικά πιστεύω ότι η μετατροπές για την συγκεκριμένη αγορά θα είναι πολύ μεγαλύτερες). Άρα τον μήνα κατά Μ.Ο θα κάνει 30 πελάτες.Με 1 Λέξη Κλειδί!

Δεν είναι υπέροχο;

Μπορείτε να το κάνετε και εσείς αρκεί να βρείτε μια αξιόπιστη SEO εταιρία όπως την SEO Dominator

seoΕίστε έτοιμοι να ξεκινήσετε;

Πιθανότατα δεν είστε ο μόνος κλειδαράς στην περιοχή σας, οπότε αν θέλετε να προσελκύσετε νέους πελάτες, είναι πολύ σημαντικό να πετύχετε υψηλές κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης.

Όλο και περισσότεροι κλειδαράδες στη Ελλάδα εκμεταλλεύονται το internet σήμερα, καθώς καταλαβαίνουν ότι το να τους βρίσκει κάποιος εύκολα από το κινητό του, είναι πιο φθηνό και αποδοτικό από το να κολλάνε αυτοκόλλητα σε όλα τα κτίρια μίας πόλης ή να πληρώνουν τον ΟΤΕ για ένα εύκολο στην απομνημόνευση τηλεφωνικό νούμερο.

Αν δεν θέλετε να μείνετε πίσω και να «κυνηγάτε τον ανταγωνισμό» σας, θα πρέπει να ξεκινήσετε με το SEO σας και την βελτίωση της online παρουσίας σας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Να είστε βέβαιος ότι θα ξεχωρίσετε online ως ο καλύτερος κλειδαράς χρησιμοποιώντας μία σωστή στρατηγική SEO και ακολουθώντας τις πρακτικές που προτείναμε παραπάνω.

Εάν χρειάζεστε βοήθεια για να ξεκινήσετε, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας! Οι ειδικοί στο internet marketing της SEO Dominator θα χαρούν να σας βοηθήσουν να αναπτύξετε και να εφαρμόσετε μια μοναδική στρατηγική SEO, ειδικά προσαρμοσμένη στο site σας για να αρχίσετε να κερδίζετε περισσότερους πελάτες, χάρη στην ευθυγραμμισμένη online παρουσία σας.

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τις καμπάνιες internet marketing και SEO σας;

Καλέστε στο 2118500811 ή επικοινωνήστε μαζί μας online σήμερα κιόλας, για να μάθετε περισσότερα για την SEO Dominator και το πως μπορεί να βοηθήσει την εταιρεία σας με τις προκλήσεις SEO που θα αντιμετωπίσει.

Facebooktwittergoogle_plus

The post Γιατί το SEO είναι η καλύτερη επένδυση για έναν κλειδαρά σήμερα; appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/locksmiths/

No comments:

Post a Comment