Wednesday 12 October 2016

6 Βασικές Λειτουργίες του Webmaster Tools | SEO Dominator

Οι 6 λειτουργίες – κλειδί για τη σωστή χρήση του Google Webmasters Tools

Τα περίφημα Google Webmasters tools είναι μια δωρεάν υπηρεσία που παρέχει στους χρήστες της πολλές και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την ιστοσελίδα τους, οι οποίες μάλιστα προέρχονται απευθείας από την ίδια τη Google. Αφού λοιπόν επαληθεύσετε τος site σας με τη Google και μετά τη καταγραφή του στους καταλόγους (directories) της, θα αποκτήσετε σχεδόν αμέσως πρόσβαση σε αυτό το εργαλείο και σ ‘έναν πραγματικό πακτωλό πληροφοριών.

Οι πληροφορίες αυτές είναι απολύτως απαραίτητες για να κάνετε βελτιστοποίηση του site σας για μηχανές αναζήτησης (SEO), να πετυχαίνετε υψηλές κατατάξεις στις σελίδες αποτελεσμάτων για σχετικούς όρους αναζητήσεων και φυσικά για να πετύχετε μεγάλα conversion rates και πιο πολλές πωλήσεις.

Εννοείται όμως ότι οι πληροφορίες αυτές θα πρέπει και να αξιοποιηθούν σωστά για να πιάσουν τόπο. Άλλωστε ακόμη και το καλύτερο εργαλείο μπορεί να αποδειχθεί άχρηστο ή και καταστροφικό αν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά. Τούτου λεχθέντος λοιπόν, ας δούμε λοιπόν τι μπορεί να σας “πει” το Google Webmasters Tools για το site σας και γιατί είναι τόσο χρήσιμα.

1. Λάθη (Errors)

error-404Το Google Web Masters Tools θα βρει όλα τα λάθη που βρίσκονται στο site σας. Τι περιλαμβάνουν αυτά τα λάθη; Από τα λεγόμενα “σπασμένα links” (δηλαδή από links που “οδηγούν” σε σελίδες που δεν υπάρχουν πια) έως και links από άλλα sites που στέλνουν τους επισκέπτες σε μέρη και σελίδες του ΔΙΚΟΥ ΣΑΣ site που πλέον δεν υπάρχουν! Εδώ επίσης και αν υπάρχουν στο site σας σελίδες που ναι μεν το Google γνωρίζει ότι υπάρχουν, αλλά έχει περιορίσει το crawling σε αυτές λόγω προβλημάτων. Ο εντόπισμος και η επιδιόρθωση των λαθών ενός site παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς θα έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη εμπειρία χρήστη, άρα και καλύτερη κατάταξη στα SERPs.

2. Ρύθμιση Προεπιλογών Ιστοσελίδας (Set site defaults)

Με αυτό το εργαλείο μπορείτε να “πείτε” στη Google να εμφανίζει τη σελίδα σας με το www ή χωρίς αυτό, να ορίσετε έναν γεωγραφικό στόχο και να επιλέξετε αν θέλετε οι εικόνες σας να εμφανίζονται στη βελτιωμένη αναζήτηση εικόνων της Google, αν θέλετε δηλαδή να γίνει χρήση του Google Image Labeler. Όπως καταλαβαίνετε, αυτές οι επιλογές θα βοηθήσουν πολύ τη παραμετροποίηση και την βελτίωση της ορατότητας της ιστοσελίδας σας. Διαβάστε περισσότερα εδώ για το Web.

3. Ανάλυση tags τίτλων και περιγραφών (Analyze Meta Descriptions and Title tags)

Με αυτό το εργαλείο θα δείτε μία λίστα διευθύνσεων URL που έχουν διπλότυπες ετικέτες τίτλου ή διπλότυπες περιγραφές μεταδεδομένων. Επίσης θα δείτε αν το μέγεθος των τίτλων ή meta περιγραφών κάποιων σελίδων σας είναι πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο. Εννοείται πως τα tags σας θα πρέπει να είναι σωστά, καθώς παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στις αναζητήσεις σχετικών όρων αναζήτησης, οπότε το γεγονός ότι το Webmasters Tools σας δείχνει που έχετε προβλήματα, το καθιστά πολύτιμο!

4. Κορυφαία ερωτήματα αναζήτησης (Top Search Queries)

search-queries

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι έψαξαν στο Google οι επισκέπτες του site σας προκειμένου να καταλήξουν εκεί; Το Google Webmasters Tools λοιπόν, μπορεί να σας δείξει σε ποιους όρους αναζήτησης εμφανίζεται το site σας. Με άλλα λόγια, σας δείχνει σε ποιες σελίδες αποτελεσμάτων εμφανίζεται το site σας. Επιπλέον, δείχνει και την κατάταξη σας σε αυτές τις σελίδες. Μπορείτε επίσης να δείτε από ποια χώρα είναι οι επισκέπτες σας, με τι συσκευή έκαναν την αναζήτηση τους, αν έψαξαν για εικόνα ή για κείμενο κλπ. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, οι πληροφορίες αυτές είναι αυτές πάνω στις οποίες θα πρέπει να βασιστεί η επιλογή keywords και η SEO στρατηγική σας.

5. Διαχείριση των links του site σας (Manage sitelinks)

diaxeirisi-links

Αν το site σας αποκτήσει μια λίστα με links κάτω από την καταχώρηση του στο Google, τότε θα χρειαστείτε το Webmasters Tools για τη διαχείριση του. Μπορεί να μην μπορείτε να “πείτε” στη Google ποιες σελίδες να προσθέσει σε αυτή τη λίστα, μπορείτε όμως να της πείτε να μη δείχνει τα sitelinks που έχει δημιουργήσει η ίδια.

6. Ενίσχυση των σελίδων σφάλματος 404 (Enhance 404 Error Pages)

Η Google μπορεί να σας προσφέρει ένα κώδικα JavaScript που μπορεί να ενσωματωθεί στη σελίδα σφλαματος 404 σας. Έτσι όταν θα φορτωθεί αυτή η σελίδα, η Google θα προσπαθήσει να μαντέψει τι έψαχνε ο χρήστης, με βάση αυτά που έχει καταχωρήσει από το site σας στο ευρετήριο της.

Εννοείται φυσικά ότι το Google Webmasters Tools έχει κι άλλες λειτουργίες. Αυτές ωστόσο είναι οι πιο σημαντικές για τη σωστή χρήση του.

Facebooktwittergoogle_plus

The post 6 Βασικές Λειτουργίες του Webmaster Tools | SEO Dominator appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/best-6-webmasters-tools-tips/

No comments:

Post a Comment