Thursday 20 October 2016

Ποιες είναι οι διαχρονικές τάσεις στο Webdesign | SEO Dominator

Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν στο web design στο άμεσο μέλλον

To design και πιο συγκεκριμένα το web design εξελίσσεται και αλλάζει συνεχώς. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ότι οι designers προσπαθούν πάντα να παντρεύουν την αισθητική με τη λειτουργικότητα και τα δεδομένα στον τομέα της αισθητικής, αλλάζουν συνεχώς. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς νέες τάσεις στον χώρο του design, οι οποίες φυσικά δεν μπορούν να παρακολουθηθούν εύκολα ακόμη και από επαγγελματίες designers, πόσο μάλλον από ερασιτέχνες ή ανθρώπους που ακόμα ψάχνουν την κατασκευή ιστοσελίδων βήμα – βήμα.

Εδώ λοιπόν έχουμε συγκεντρώσει τις τάσεις που θα επικρατήσουν τον επόμενο καιρό στο χώρο του design γενικότερα και του web design ειδικότερα. Η παρακάτω λίστα θα φανεί χρήσιμη τόσο σε επαγγελματίες designers, όσο και σε ανθρώπους που μελετούν τώρα την κατασκευή ιστοσελίδων βήμα-βήμα.

web designHero images:

Ο καλύτερος τρόπος για να τραβήξετε την προσοχή του χρήστη ενός site, είναι η χρήση μίας εντυπωσιακής εικόνα. Με μια εικόνα HD σε συνδυασμό με ένα συναρπαστικό call to action, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις μετατροπές ενός site.

Material design:

Η γλώσσα design γνωστή ως Material design αποτελεί την τελευταία εξέλιξη της κυρίαρχης τάσης του λεγόμενου flat design. Το Material design δίνει περισσότερο βάθος στην επίπεδη σχεδίαση ενσωματώνοντας το φως και τις σκιές Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης layouts που βασίζονται σε πλέγμα (grid) καθώς και responsive animations.

Περίτεχνη Τυπογραφία:

Τα πιο εξορθολογισμένα και μινιμαλιστικά designs κάνουν τα τυπογραφικά στοιχεία πιο έντονα και τους επιτρέπουν να έχουν ισχυρό αντίκτυπο στον επισκέπτη. Αξίζει να σημειωθεί και ότι οι καλλιτεχνικές και καλλιγραφικές γραμματοσειρές γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς.

Video φόντου και animations:

Η χρήση Video φόντου και animations μπορεί είτε να προσθέσει μια ενδιαφέρουσα διάσταση σε μια σελίδα, ή να αποσπάσει τελείως την προσοχή του χρήστη. Αν αυτή η τάση εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά το περιεχόμενο μιας σελίδας. Το κλειδί είναι να παίξετε με ταχύτητες των καρέ έως ότου τα βίντεο και το περιεχόμενο να έχουν συνοχή και να γίνονται ένα. Ένα απλό κινούμενο φόντο μπορεί να προσθέσει ορατότητα σε μια ιστοσελίδα, αλλά αυτά τα animations θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο για να μην ενοχλούν τον χρήστη. Το κλειδί είναι να επικεντρωθείτε σε συγκεκριμένα τμήματα του site ή να δημιουργήσετε μια απαλή κίνηση με βάση μίας ολόκληρης εικόνας.

flat-design-video

Hover Animations:

Όταν οι χρήστες μίας ιστοσελίδας δεν είναι σίγουροι για τη λειτουργία ενός στοιχείου της, συνήθως αιωρούν τον κέρσορα του ποντικιού τους πάνω του. Τα hover animations εκμεταλλεύονται αυτή τη συνήθεια των χρηστών για να τους παρέχουν με άμεση ανατροφοδότηση για το στοιχείο που προφανώς τους ενδιαφέρει. Αυτό μπορεί να κάνει την εμπειρία περιήγησης πιο απλή και φιλική. Τα συναντάμε σε όλο και περισσότερα themes (16)!

Scrolling:

Τα sites που αποτελούνται από μία μόνο σελίδα με πλοήγηση κύλισης γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή. Αυτό συμβαίνει γιατί η συγκεκριμένη μορφή site προσφέρει πολλές και καλές ευκαιρίες αφήγησης που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εξίσου καλά αποτελέσματα στη πλοήγηση σελίδα-σελίδα. Το ομαλό scrolling είναι φιλικό προς κινητά και tablets, και δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να απολαύσει το περιεχόμενο της σελίδας με το δικό του ρυθμό.

trends-be-creativeMotion Animations:

Η κίνηση “τραβάει” το μάτι μας. Αυτό σημαίνει πως η χρήση Motion Animations σε κάποιο site μπορεί να τραβήξει τη προσοχή του χρήστη σε συγκεκριμένα σημεία του. Η κίνηση σε ένα site αυξάνει το ενδιαφέρον και κερδίζει τη προσοχή του επισκέπτη.

Fullscreen Forms:

Το responsive web design αλλάζει αυτόματα το μέγεθος και τη μορφή μίας σελίδας ανάλογα με την οθόνη στην οποία προβάλλεται. Τα Fullscreen Forms και οι επικαλύψεις κάνουν μία σελίδα ευανάγνωστη κι εύκολη στη χρήση σε οποιαδήποτε οθόνη και αν προβάλλεται αυτή.

Duotone Συνδυασμοί χρωμάτων:

Οι Duotone παλέτες χρωμάτων γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, επειδή η ενσωμάτωση δύο συμπληρωματικών χρωματικών τόνων σε μία σελίδα, έχει ισχυρή οπτική επίδραση στον επισκέπτη.

Facebooktwittergoogle_plus

The post Ποιες είναι οι διαχρονικές τάσεις στο Webdesign | SEO Dominator appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/diaxronikes-taseis-webdesign/

No comments:

Post a Comment