Saturday 1 October 2016

Τα 10 καλύτερα εργαλεία χρώματος για το site σας | SEO Dominator

Τα 10 καλύτερα εργαλεία χρώματος για το site σας

Αν ψάξετε στο διαδίκτυο, σίγουρα θα βρείτε πολλά εργαλεία χρωμάτων (Color Palettes και άλλα) που υπόσχονται να σας βοηθήσουν να βρείτε και να φτιάξετε το καλύτερο χρωματικό μοτίβο για το site σας. Εννοείται πως κάποια από αυτά τα εργαλεία πραγματικά ξεχωρίζουν, ενώ πολλά δεν είναι παρά κακές αντιγραφές καλύτερων και πιο ολοκληρωμένων εργαλείων.

Εννοείται ότι δεν θα έχετε τον χρόνο αλλά και την ανάλογη εμπειρία για να ελέγξετε ίσως και εκατοντάδες εφαρμογές και να διαλέξετε τις καλύτερες. Δεν υπάρχει όμως λόγος να ανησυχείτε γιατί εμείς είμαστε εδώ και κάναμε όλη τη δύσκολη δουλειά για λογαριασμό σας! Ας δούμε λοιπόν τα δέκα καλύτερα εργαλεία επιλογής χρωμάτων για το site σας και όχι μόνο! Αν σας ενδιαφέρει το Web Design και η κατασκευή ιστοσελίδας, θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

01. Adobe Colour CC

adobe-color-cc

Πρόκειται στη ουσία για την τελευταία εκδοχή της διάσημη εφαρμογής Adobe Kuler, η οποία με το πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε από ένα απλό web-based εργαλείο χρωμάτων σε μια πλήρως ανεπτυγμένη πηγή δημιουργία και διανομής χρωμάτων και μοτίβων.

Μπορεί λοιπόν να άλλαξε το όνομα του Kuler σε Colour CC, αλλά η φύση του παραμένει η ίδια. Είναι στην ουσία μίας προηγμένης τεχνολογίας εφαρμογή που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε, να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων, καθένας από τους οποίους μπορεί να αποτελείται από μέχρι και πέντε χρώματα. Η εφαρμογή διατείθεται τόσο σε browser based όσο και σε desktop version. Εάν χρησιμοποιείτε την desktop version, μπορείτε να εξάγετε έναν συνδυασμό χρωμάτων κατευθείαν στο Photoshop, το Illustrator και το InDesign. Σίγουρα μία από τις αγαπημένες εφαρμογές των απανταχού designers.

02. Mudcube Colour Sphere

mudcube-colour-sphere

Το Mudcube Colour Sphere είναι μία πολύ πρακτική εφαρμογή χρωμάτων για σχεδιαστές καθώς όχι μόνο παρέχει μόνο τους αριθμούς hex για κάθε χρώμα, αλλά και επιτρέπει τη δημιουργία ενός συνδυασμού χρωμάτων από μία απόχρωση που θα επιλέξει ο χρήστης. Εάν δεν είστε βέβαιοι για το χρωματικό μοτίβο που θα χρησιμοποιήσετε, το Mudcube σας παρέχει μια επιλογή θεμάτων με ένα εύχρηστο drop-down menu.

03. Check my Colours

check-my-colours

Το Check my Colours έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει τους συνδυασμούς από χρώματα στο προσκήνιο και το φόντο όλων των στοιχείων DOM, προκειμένου να κρίνει αν αυτοί παρέχουν αρκετή αντίθεση όταν προβάλλονται σε κάποιον που έχει αχρωματοψία ή δυσχρωματοψία. Όλες οι δοκιμές βασίζονται σε αλγορίθμους της Κοινοπραξίας Παγκόσμιου Ιστού (W3C). Δημιουργήθηκε από τον διάσημο web designer Giovanni Scala.

04. The Color App

the-color-app

Το The Color App έχει ως στόχο να κάνει την εύρεση χρωμάτων πολύ πιο εύκολη χάρη στο μεγάλο πλέγμα χρωμάτων του, το οποίο σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ολόκληρη την οθόνη σας. Σας επιτρέπει επίσης να δοκιμάσετε τα χρώματα, να μάθετε τις τιμές RGB, Hex και HSLA τους και να δημιουργήσετε παλέτες χρωμάτων προκειμένου να δείτε αν και κατά πόσο ταιριάζουν κάποια χρώματα.

05. Color Hunter

color-hunter

Το Color Hunter μπορεί να μην γεμίζει το μάτι εκ πρώτης όψεως, αλλά είναι ένα πραγματικά πολύ χρήσιμο εργαλείο χρώματος που θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο όταν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο συγκεκριμένο χρώμα. Βρείτε μια εικόνα που σας τραβάει το μάτι και εισάγετε την στο Color Hunter και αυτό θα δημιουργήσει μια παλέτα χρωμάτων με βάση την εικόνα σας. Θα σας φανεί πολύ χρήσιμο για τη δημιουργία των δικών σας χρωματικών θεμάτων.

06. TinEye

tin-eye

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί μια βάση δεδομένων 10 εκατομμυρίων Creative Commons εικόνων που συλλέγονται από το Flickr, προκειμένου να μπορέσετε να εξερευνήσετε εύκολα και γρήγορα πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς. Είναι ίσωςη καλύτερη εφαρμογή για την απόκτηση δωρεάν εικόνων με τέλειο συνδυασμό χρωμάτων. Επιπλέον, είναι πολύ απλό κι εύκολο στη χρήση.

07. Color

color

Το Color από τη HailPixel είναι ένα πρακτικό web app που θα αγαπήσουν οι τελειομανείς των χρωμάτων. Τοποθετήστε το ποντίκι σας οπουδήποτε στην οθόνη για να επιλέξετε το χρώμα σας, μετακινείστε τη ριοδέλα σας για να ρυθμίσετε τον κορεσμό και το site θα σας δώσει αμέσως τον τόσο σημαντική εξαψήφιο κωδικό που αντιστοιχεί στο χρώμα της επιλογής σας. Είναι ένας από τους ευκολότερα στη χρήση εργαλεία χρωμάτων που μπορείτε να αποκτήσετε.

08. SpyColor.com

spy-color-com

Το SpyColor.com είναι μια δωρεάν υπηρεσία που παρέχει πληροφορίες σχετικά με οποιοδήποτε χρώμα, συμπεριλαμβανομένων των μετατροπών σε πολλά μοντέλα χρώματος (RGB, CMYK, και πολλά άλλα). Σε κάθε σελίδα του θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα μοτίβων.

09. Designspiration

designspiration

Στο Designspiration, μπορείτε να επιλέξετε έως και πέντε αποχρώσεις από μία πολύ εύχρηστη ολοσέλιδη παλέτα. Το site στη συνέχεια θα σας δείξει όλες τις εικόνες στη βάση δεδομένων του με αυτό το συνδυασμό χρωμάτων. Επιπλέον, το συγκεκριμένο site προβάλει καθαρά τους αρθμούς Hex και σας επιτρέπεi να κάνετε κλικ στον καθένα ξεχωριστά. Οι εικόνες που θα βρείτε μπορούν να αποθηκευτούν στη συλλογή που θα δημιουργήσετε στο site.

10. ColorExplorer

color-explorer

Πρόκειται ίσως για το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο στο διαδίκτυο, καθώς προσφέρει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων για σχεδιασμό, προσαρμογή και ανάλυση των παλέτων χρωμάτων σας. Υπάρχουν, για παράδειγμα, εργαλεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την εγκυρότητα WCAG των επιλογών χρώματος σας, καθώς και εργαλεία μετατροπής που θα σας βοηθήσουν να κινηθείτε μεταξύ των διαφόρων συστημάτων.

Facebooktwittergoogle_plus

The post Τα 10 καλύτερα εργαλεία χρώματος για το site σας | SEO Dominator appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/xroma-istoselidas/

No comments:

Post a Comment