Saturday 22 October 2016

Πως να Βελτιστοποιείτε ένα Blog Post

Πως να Βελτιστοποιείτε ένα Blog Post – ‘Ενας Πλήρης Οδηγός

Η βαθιά κατανόηση και ευχέρεια χρήσης των τεχνικών βελτιστοποίησης blog posts για SEO είναι ίσως το πιο απαραίτητο εργαλείο για κάθε blogger. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είστε γκουρού του SEO για να μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε με επιτυχία.

Απλά ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και θα εφαρμόζετε τις τεχνικές βελτιστοποίησης για SEO με τελείως φυσικό τρόπο σε κάθε blog post σας.

10 Βήματα για τη βελτιστοποίηση ενός Blog Post

Η βελτιστοποίηση ενός blog post δεν είναι κάτι το πολύπλοκο.

Το πρώτο πράγμα στο οποίο θα πρέπει να επικεντρωθείτε, είναι η τοποθέτηση της λέξης-κλειδί (keyword) .

Ξεχάστε όλα τα άχρηστα πράγματα που έχετε ακούσει κατά καιρούς σχετικά με την πυκνότητα της λέξης-κλειδί. Απλά γράψτε φυσικά και χωρίς ν’ ανησυχείτε για το πόσες λέξεις-κλειδιά έχετε στο κείμενο σας. Αρκεί φυσικά να μην το παρακάνετε και να το γεμίσετε με λέξεις-κλειδιά, γιατί η Google θα το στείλει αμέσως στο καλάθι των αχρήστων.

Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε, ας δούμε ένα παράδειγμα παραγεμίσματος ενός κειμένου με μία λέξη-κλειδί (δηλαδή ένα παράδειγμα μεγάλης πυκνότητας μίας συγκεκριμένης λέξης-κλειδί):

“Το SEO είναι ιδανικό για όλους τους δικτυακούς τόπους που χρειάζονται SEO. Χωρίς το SEO, το site σας θα υποφέρει. Θα πρέπει να βελτιωθεί το SEO σας, έτσι ώστε … SEO και SEO με λίγο περισσότερο SEO … .. “

Εντάξει, αυτό ήταν ένα πραγματικά ακραίο παράδειγμα, αλλά σίγουρα καταλάβατε τι θέλουμε να πούμε.

typewriter-title

Τοποθέτηση της Λέξης – κλειδί

Το πρώτο βήμα για την σωστή τοποθέτηση της λέξης-κλειδί είναι η σωστή επιλογή της λέξης-κλειδί.

Θα πρέπει να γράφετε blog posts που να σχετίζονται με τη κύρια λέξη-κλειδί του site σας και όχι πάντα, αλλά πολύ συχνά.

Εάν η ιστοσελίδα σας είναι για το SEO, τότε θα ήταν καλή ιδέα να ξεκινήστε γράφοντας ένα post  για τα backlins ή το On-page. Η φράση “backlinks” θα είναι το παράδειγμα λέξης-κλειδί το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε σε όλο το υπόλοιπο post.

Τέλος πάντων τώρα έχουμε λέξη-κλειδί μας, οπότε μπορούμε να ξεκινήσουμε με τις συμβουλές για τα posts σας.

Βήμα 1: Ο Τίτλος

Η τοποθέτηση των λέξεων-κλειδιών στον τίτλο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς on-page παράγοντες. Προσοχή όμως, θα πρέπει να προσπαθήσετε να ενσωματώσετε τη λέξη-κλειδί στον τίτλο με φυσικό τρόπο.

Μπορείτε να δείτε το Copy Blogger για να μάθετε πώς να γράφετε πιο αποτελεσματικές και αποδοτικές επικεφαλίδες ή τίτλους.

Μερικά παραδείγματα σωστά βελτιστοποιημένων τίτλων:

Τα Backlinks και πόσο βοηθάνε το SEO

Είναι τα Backlinks απαραίτητα για το site σας

10 λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούμε Backlinks

Τέλος, θα πρέπει να κατεβάσετε το all in One SEO Pack plugin, αν δεν το έχετε κάνει ήδη. Είναι δωρεάν και πολύ εύκολο στη χρήση. Θα σας επιτρέπει να γράφετε μετα-περιγραφές (meta descriptions) στα posts σας για τις μηχανές αναζήτησης.

urlΒήμα 2: Η Δομή του URL

Υπάρχει πολλή συζήτηση σχετικά με το ποια είναι η καλύτερη δομή URL για το SEO, αλλά προσωπικά είχα την μεγαλύτερη επιτυχία χρησιμοποιώντας μικρότερα URLs.

Εάν ο τίτλος του post σας είναι ” Είναι τα Backlinks απαραίτητα για το site σας”, τότε το URL σας θα πρέπει να περιλαμβάνει τις σημαντικές λέξεις-κλειδιά, ενώ θα πρέπει να ξεφορτωθείτε και τις άσχετες λέξεις.Με βάση αυτά λοιπόν, θα επέλεγα αυτή τη δομή για το URL μου: seodominator.org/backlinks-for-websites

Αυτό σας παρέχει μια διεύθυνση URL που είναι πλούσια σε λέξεις-κλειδί. Παρουσιάζει όμως και πλεονεκτήματα από την άποψη της χρηστικότητας, καθώς είναι εύκολη η απομνημόνευση της, “σου μένει στο μυαλό”, δηλαδή.

Βήμα 3: Η Πρώτη φράση

Τοποθετώντας τη λέξη-κλειδί σας κοντά στην αρχή του κειμένου σας, μπορείτε να δείξετε εύκολα και γρήγορα τον “τόνο” του τόσο στους αναγνώστες σας, όσο και στις μηχανές αναζήτησης.

Παράδειγμα εισαγωγικής φράσης: “Αν δεν το ξέρετε,τα backlinks  είναι από τα πιο βασικά στοιχεία SEO σε μια ιστοσελιδα

Βήμα 4: Header tags

Τα Header tags δεν είναι μόνο καλά σημεία για να τοποθετήσετε τις λέξεις-κλειδιά για το στόχο σας, αλλά είναι απαραίτητα για τη διάσπαση του περιεχομένου σας έτσι ώστε να γίνει πιο ευχάριστο και εύπεπτο για τους αναγνώστες σας.

Προτείνω να τοποθετείτε τη λέξη-κλειδί στόχο σας στο πρώτο Header tag σας, και στη συνέχεια να τοποθετήσετε τις LSI λέξεις-κλειδιά στα Η2 ή Η3 tags και μόνο αν και όταν θα έχει νόημα να το κάνετε. Το πρώτο Header tag είναι το πιο σημαντικό σημείο. Προσοχή, θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι η πρώτη προτεραιότητα στη συγγραφή ενός post, είναι πάντα η αναγνωσιμότητα.

ΜΗΝ περιλαμβάνετε τη λέξη-κλειδί σας σε κάθε header tag.

Παράδειγμα Header Tags:

Η1: Τα Backlinks είναι το πιο σημαντικό πράγμα στο SEO
Η2: 10 προφανείς λόγοι για τους οποίους τα backlinks είναι απαραίτητα
Η3:Μπορεις μόνο με BackLinks Ανταγωνιστών να κερδίσεις Υψηλές Κατατάξεις;

Βήμα 5: τελευταία πρόταση

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι η τοποθέτηση της λέξης-κλειδί στη τελευταία πρόταση του κειμένου είναι σημαντική ή απαραίτητη. Εγώ πιστεύω όμως ότι αυτό μπορεί να βελτιώσει τη σχέση του κειμένου με τη λέξη-κλειδί. Συμβουλή μου λοιπόν είναι να βάλετε μία φορά τη λέξη-κλειδί και στο τέλος του κειμένου σας. ακόμη

seo-links-tags

Βήμα 6: Εσωτερικοί Σύνδεσμοι

Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι θα βοηθήσουν την Google να ανιχνεύσει το εσωτερικό του site σας και να ανακαλύψει τις noindexed σελίδες του πιο αποτελεσματικά. Επίσης, η σωστή εσωτερική σύνδεση θα στείλει επίσης τους αναγνώστες σας βαθύτερα στην ιστοσελίδα σας, πράγμα το οποίο είναι σημαντικό για τη μείωση του ποσοστού εγκατάλειψης των επισκεπτών σας.

Η εσωτερική σύνδεση με ολόιδιο anchor text είναι αποδεκτή, αλλά λίγη ποικιλία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν.

Βήμα 7: Εξωτερικοί Σύνδεσμοι

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ιστοχώρων παραλείπουν αυτό το βήμα επειδή ανησυχούν για την απώλεια των links τους. Η αλήθεια είναι, ότι η σύνδεση με σχετικές ιστοσελίδες ή τα λεγόμενα authority sites (ιστοσελίδες με μεγάλο κύρος), κάνει τη σελίδα σας να φαίνεται πιο αξιόπιστη στα μάτια της Google.

Οπότε πάντα να χρησιμοποιείτε εξωτερικά links όταν μπορείτε

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε τέτοια links σε όλα σας τα posts, αλλά να προσπαθείτε να τα βάζετε όποτε η τοποθέτηση τους θα σας φαίνεται λογική ή απαραίτητη.

Βήμα 8: Εικόνες

Η Google δίνει περισσότερο βάρος σε σελίδες που περιλαμβάνουν εικόνες. Τόσο απλό.

θα πρέπει όμως να βελτιστοποιήσετε μια εικόνα για να τη τοποθετήσετε στα posts σας.

Πώς να βελτιστοποιήσετε μία εικόνα:

URL – αλλάξτε το url σας έτσι ώστε να  ταιριάζει με τη λέξη-κλειδί στόχο σας
Alt Tag – αλλάξτε το alt tag με τη λέξη-κλειδί στόχο σας

**Αυτό να το κάνετε πάντα για την πρώτη εικόνα σε οποιαδήποτε σελίδα. Εάν χρησιμοποιείτε πολλές εικόνες σε ένα post, τότε να ΜΗΝ τοποθετήσετε τη κύρια λέξη κλειδί σας σε κάποια από αυτές.

Αν δεν έχετε όρεξη να κάνετε alt tags για κάθε εικόνα, τότε θα πρέπει να κατεβάσετε αυτό το δωρεάν plugin: SEO Friendly Images. Θα δημιουργήσει αυτόματα alt tag που θα ταιριάζει με τον τίτλο του blog post σας (ο οποίος θα πρέπει να περιλαμβάνει τη λέξη-κλειδί).

Βήμα 9: Βίντεο (η χρήση του είναι προαιρετική, αλλά συνιστάται)

Αν θέλετε να κάνετε τη Google να αγαπήσει τα posts σας, τότε μπορείτε να συμπεριλάβετε ένα σχετικό βίντεο στο καθένα. Αυτό δεν είναι απολύτως απαραίτητο, αλλά υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η Google δίνει περισσότερο βάρος στα posts που περιλαμβάνουν βίντεο.

Οι αναγνώστες σας θα το εκτιμήσουν και αυτοί, καθώς δε θα χρειαστεί να διαβάζουν συνεχώς posts σεντόνια ή κατεβατά.

Βήμα 10: Meta Tags

Τώρα που έχετε κατεβάσει το All in One SEO Pack, θα χρειαστεί να εισάγετε το meta τίτλο, τη περιγραφή και τις λέξεις-κλειδιά. Τα Meta tags δεν έχουν καμία επίδραση στην κατάταξη εκτός από τον τίτλο, αλλά είναι απαραίτητα για τον ρυθμό των click (click-through rate).

Γράψτε ένα ελκυστικό τίτλο και μία ωραία περιγραφή για να εξασφαλίσετε clicks για τη σελίδα σας μετά την επιτυχή και υψηλή κατάταξή της!

Bonus Trick: Bolding (Έντονα γράμματα)

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η χρήση <strong> </ strong> tags για την κύρια λέξη-κλειδί της σελίδας σας μπορεί πραγματικά να αυξήσει τη σχετικότητα και τη κατάταξη της. Το μυστικό είναι να χρησιμοποιήσετε αυτά τα tags μόνο μία φορά σε όλο το κείμενο σας και μόνο για τη λέξη – κλειδί. Με αυτόν τον τρόπο, είναι σαν να λέτε στη Google “Αυτή η λέξη – κλειδί είναι εξαιρετικά σημαντική!”.

Απλά να θυμάστε ότι για καλύτερα αποτελέσματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα tags μόνο μία φορά. Αν θέλετε να κάνετε bold άλλες λέξεις ή φράσεις στο άρθρο σας, απλά χρησιμοποιήστε τα <b> </ b> tags.

Τελικές σκέψεις για τη βελτιστοποίηση των σελίδων σας

Μετά από λίγη εξάσκηση, όλα αυτά τα βήματα θα γίνονται με τελείως φυσικό τρόπο. Μέχρι να το πετύχετε αυτό, μπορείτε φυσικά να κάνετε bookmark αυτό το post και να το έχετε σαν “σκονάκι”.

Facebooktwittergoogle_plus

The post Πως να Βελτιστοποιείτε ένα Blog Post appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/blog-post-optimization/

No comments:

Post a Comment