Thursday 20 October 2016

Θέλετε να γίνετε Expert στο SEO; Διαβάστε το Άρθρο

Θέλετε να γίνετε SEO Expert; Διαβάστε το Άρθρο

Ας είμαστε ειλικρινείς, αν διαβάζετε αυτό το blog και γενικά κάνετε έρευνα για το SEO, σίγουρα θα θέλατε να γίνετε ένας seo expert. Δεν πρόκειται φυσικά να γίνετε expert μετά από την ανάγνωση αυτού και μόνο του post, αλλά θα αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για να γίνετε όσο το δυνατόν συντομότερα.

Συνεχίστε να διαβάζετε εάν θέλετε να γίνετε ένας SEO «ειδικός»

1. Πρέπει να είναι η ζωή σας

Θα πρέπει να είστε αφοσιωμένος στο SEO, ειδικά όταν ξεκινάτε. Όταν είστε αρχάριος θα μάθετε πολλές καινούργιες πληροφορίες και γνώσεις. Να θυμάστε ότι κάποιες από αυτές θα είναι άχρηστες. Μετά από λίγο θα μπορείτε να ξεχωρίζετε τις χρήσιμες από τις άχρηστες πληροφορίες, τις απλές γενικεύσεις από τις συμβουλές των γκουρού. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποκτήσετε γνώσεις SEO είναι να περάσετε πολύ χρόνο στο Black Hat World. Εκεί θα βρείτε πολλά πράγματα που θα πρέπει να ξέρετε.

Μην ανησυχείτε, έχουν και White Hat ενότητες για όσους δεν μπορούν να κοιμηθούν το βράδυ γνωρίζοντας ότι πάτησαν το πόδι τους σε ένα Black Hat φόρουμ.

Συνιστώ τις παρακάτω επιλογές:

Black Hat: Jacob King

Grey Hat: Source Wave

White Hat: Backlinko

Δεν έχει σημασία πως χαρακτηρίζετε τον εαυτό σας, όλα τα παραπάνω blogs θα σας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στη γνώση.

Λόγω του υπερβολικού φόρτου εργασίας μου στο SEO, δεν αφιερώνω πια πολύ χρόνου για να διαβάσω αυτά τα blogs και φόρουμ, αλλά μπορώ να σας πω ότι έχω περάσει άπειρες άγρυπνες νύχτες με κατανάλωση πληροφοριών από το BHW

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι σκέφτομαι το SEO από τη στιγμή που ξυπνάω μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο που είμαι ξύπνιος. Είμαι εθισμένος στο SEO. Έτσι θα πρέπει να είστε κι εσείς σε όποια βιομηχανία και αν εργάζεστε, όχι μόνο στο SEO.

Αν είστε υδραυλικός ας πούμε, θα πρέπει να είστε αφοσιωμένοι στο επάγγελμα σας και να προσπαθείτε να βρείτε τρόπους για να γίνετε καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί και να αυξήσετε το εισόδημα σας.

2. Να κάνετε πάντα δοκιμές

Μπορεί να έχω γίνει ενοχλητικός λέγοντας το όλη την ώρα, αλλά η δοκιμή είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσετε τις δεξιότητες σας στο SEO. Γιατί επιμένω τόσο πολύ; Επειδή η δοκιμή είναι αυτό που σας κρατά ένα βήμα μπροστά από όλους τους άλλους. Θα αρχίσετε να βλέπετε τις τάσεις και τα ελαττώματα, προτού τα μάθει ο πολύς κόσμος. Και όταν όλοι θα γνωρίζουν ήδη γι ‘αυτά, εσείς θα έχετε ήδη περάσει στην επόμενη τεχνική.

Οι δοκιμές μπορούν επίσης να σας δείξουν ποια πράγματα δεν δουλεύουν. Έτσι δεν πρόκειται να κάνετε κάτι καταστροφικό σε όλες τις ιστοσελίδες σας.

Δείτε πως θα γίνετε επαγγελματίας στις δοκιμές:

Πάντοτε να έχετε μια ιστοσελίδα μόνο για δοκιμές αυτή η ιστοσελίδα δεν πρέπει να έχει κυριολεκτικά  καθόλου περιεχόμενο. Είναι καθαρά για δοκιμές. Το κλειδί είναι να επικεντρωθείτε σε μια τεχνική για κάθε δοκιμή. Έτσι, εάν θέλετε να ξέρετε αν τα 301 redirects λειτουργούν ακόμα, να χτίστε μόνο τα 301s και δείτε τι θα συμβεί. Συνήθως, κάνω τις δοκιμές μου για περίπου ένα μήνα. Εάν δεν υπάρχει καμία κίνηση, τότε η τεχνική δεν αξίζει τον κόπο.

Μην βγάλετε συμπέρασμα με βάση τα αποτελέσματα ενός μόνο site. Πρόκειται για ένα εύκολο λάθος που το κάνουν πολλοί. Επειδή καταφέρατε να κατατάξετε ένα site δεν σημαίνει ότι και τα επόμενα sites θα κατατάσσονται εξίσου εύκολα ή και καθόλου. Χρησιμοποιήστε τις γνώσεις σας για να βγάλετε σωστά μελετημένα συμπεράσματα.

3. Αποκλείστε τα Φόρουμ σας τώρα!

Στην αρχή δεν πειράζει να είστε στο φόρουμ, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα φόρουμ τρώνε πολύ από το χρόνο σας και είναι γεμάτα με άθλιες συμβουλές και με ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι είναι SEO All-Stars. Το μόνο φόρουμ που διαβάζω είναι το Black Hat World γιατί εκεί υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά δοκιμάζουν νέες τεχνικές.

Στο Warrior Forum θα βρείτε πολλούς που λένε White Hat ανοησίες, αλλά φυσικά, κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν έχουν καταφέρει να κατατάξουν μια ιστοσελίδα. Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν κάποιοι καλοί στο SEO που συχνάζουν εκεί, αλλά δεν τους ξέρω γιατί δεν έχω πάει εκεί εδώ και δύο χρόνια.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι κάθε forum μπορεί να σας απομακρύνει από αυτό που πρέπει να κάνετε. Κάθε δευτερόλεπτο που σπαταλάτε διαβάζοντας θέματα όπως «Ερώτηση για τα παιδιά που βγαίνουν Ραντεβού …» ( πραγματικό thread), ξοδεύετε χρήσιμο χρόνο που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τις ιστοσελίδες σας, να δοκιμάσετε τεχνικές και να γίνετε γενικά καλύτεροι στο SEO.

4. Γίνετε πωλητής και αυξήστε τον Ρυθμό Μετατροπής

Θα πρέπει να μάθετε πως να κάνετε πωλήσεις και πως να πετυχαίνετε βελτιστοποίηση του ρυθμού μετατροπής (CRO), αν θέλετε να γίνετε ένας γκουρού SEO. Δεν έχει σημασία πόσες ιστοσελίδες μπορείτε να κατατάξετε σε ψηλές θέσεις. Εάν δεν μπορείτε να κάνετε αυτές τις ιστοσελίδες να παράγουν σημαντικά έσοδα, τότε απλά α) σπαταλάτε τους πόρους σας και β) σπαταλάτε το χρόνο σας.

Είπα πως πρέπει να μάθετε πώς να πουλάτε πριν να μάθετε το CRO. Η γνώση της ψυχολογίας των πωλήσεων είναι ίσως η καλύτερη δεξιότητα που μπορεί να κατέχει κανείς. Δηλαδή, ένα άτομο που του αρέσει να κερδίζει χρήματα και να έχει και ασφάλεια. Εφ ‘όσον μπορείτε να πουλήσετε, πάντα θα έχετε χρήματα ή θα βρίσκετε τρόπους για να βγάλετε λεφτά.

Προσωπικά, έχω μελετήσει αυτά τα πράγματα πολύ βαθιά και το ίδιο κάνουν και πολλοί άλλοι δημοφιλείς SEO. Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι μόλις μπείτε σε κάποιο blog όπως το Quick Sprout, το Backlinko ή το Source Wave, θα σας χτυπήσει ένας ψυχολογικός τυφώνας

Όσα κάνουν αυτές οι ιστοσελίδες είναι ηθικά και πολύ έξυπνα. Βλέπετε, όταν είστε στην επιθετική πλευρά του SEO, μπορείτε να αναλύσετε ιστοσελίδες που κάνουν τα πράγματα σωστά και να μάθετε από αυτές.

Πολλά blogs SEO  μιλάμε συνέχεια για το CRO και τη βελτιστοποίηση των ιστοσελίδων, αλλά δεν ακούμε συχνά για τα ψυχολογικά στάδια της δημιουργίας επιθυμίας και εμπιστοσύνης.

Κάθε  πράγμα από τη γλώσσα σε μια φόρμα optin μέχρι ένα site με δώρα μπορεί να σας δώσει κάτι:

α) κατάργηση των εμποδίων εμπιστοσύνης σας

β) τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αλληλεπίδρασης και ανταποδοτικότητας

γ) τη δημιουργία μιας επιθυμίας ή «θέλω» για περισσότερες φοβερές πληροφορίες

Το κλειδί είναι να επικεντρωθείτε λιγότερο στο χρώμα του theme σας ή στο call-to-action κουμπί και περισσότερο στην αξία που παρέχετε και την πειστική (ή την μη πειστική) γλώσσα που χρησιμοποιείτε.

5. Να έχετε πραγματικές εμπειρίες ζωής για να παράγετε γνήσια Αξία

Αν πρόκειται να δημιουργήσετε ένα κοινό που να αποζητά το νέο περιεχόμενο σας, θα πρέπει να τους δώσετε πραγματικά σούπερ πολύτιμο και ελκυστικό περιεχόμενο. Κάθε κομμάτι του περιεχομένου που παράγετε, θα πρέπει να βοηθά τους αναγνώστες σας.

Αλλά η παροχή πραγματικής αξίας είναι δυνατή μόνο μέσα από την εμπειρία σας. Οι αναγνώστες σας μπορούν εύκολα να καταλάβουν αν προσποιείστε ή αν λέτε ψέματα, γι ‘αυτό μην προσπαθήσετε να το κάνετε. Γίνετε ειδικός στον τομέα σας και χρησιμοποιήστε το blog σας για να εκπαιδεύσετε τους υποψήφιους πελάτες σας μιας που τώρα θεωρείστε αυθεντία στο συγκεκριμένο θέμα.

Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η συγγραφή περιεχόμενου που να «αρπάζει» τον αναγνώστη αλλά υπάρχει ένα σούπερ εύκολος τρόπος για να «αντιμετωπίσετε» το πιο βαρετό περιεχόμενο …

Απλά να είστε ο εαυτός σας.

Γράψτε σαν να μιλάτε σε ένα άτομο με το οποίο κάνετε απλά μια ανεπίσημη συζήτηση σχετικά με ένα πραγματικά ενδιαφέρον θέμα.

Να είστε ο εαυτός, να γράφετε ελεύθερα και με ειλικρίνεια, και να παρέχετε πολύ μεγάλη αξία στους αναγνώστες σας.

6. Ακούστε τους σωστούς ανθρώπους

Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί υπάρχουν πολλοί «γκουρού» του internet marketing εκεί έξω,έτσι πρέπει να είστε σε θέση να ξεχωρίζετε τους καλούς από τους κακούς. Όταν ξεκίνησα άκουγα ό,τι έλεγε ο οποιοσδήποτε. Αλλά τώρα, διαβάζω μόνο  τρία ή τέσσερα blogs και μόνο όποτε έχω λίγο ελεύθερο χρόνο ή όταν το θυμηθώ.

Βλέπετε, αν ξοδεύετε όλο το χρόνο σας διαβάζοντας το blog των άλλων, δεν θα αφιερώνετε χρόνο στην ανάπτυξη του blog σας ή δεν θα κάνετε κάτι για να αποκτήσετε περισσότερο traffic σε αυτό.

Διαλέξτε μια βασική ομάδα blogs που σας αρέσουν και μείνετε με αυτά. Αν κάποιο από τα βασικά blog σας «τεμπελιάζει», παρατήστε το και πάτε σε κάποιο άλλο.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η πρώτη σας σκέψη το πρωί δεν θα πρέπει να είναι «τι blog να διαβάσω σήμερα;» Θα πρέπει να είναι «πώς θα βγάλω λεφτά σήμερα;»

7. Κρατήστε την φωτιά αναμμένη

Δεν μπορώ να τονίσω αυτό το σημείο αρκετά. Για κάποιο λόγο, αφού αποκτήσει κάποιος την δυνατότητα να κατατάσσει εύκολα τους ιστοχώρους του, αρχίζει και χαλαρώνει! Εντάξει, είμαστε άνθρωποι και που και που πρέπει να χαλαρώνουμε. Να διατηρείτε πάντα αναμμένη τη φωτιά! Αυτό ισχύει για κάθε επιχείρηση.

Θυμηθείτε γιατί δουλέψατε τόσο σκληρά. Θέλατε να γίνετε ένας γκουρού SEO, οπότε χρησιμοποιήσετε τις ικανότητές σας για να βγάλετε παραδάκι. Πίστεψέ με, υπάρχουν άνθρωποι που είναι πιο πεινασμένοι από σας.

Έτσι φτάνουμε μου στο επόμενο σημείο μου

8. Να είστε πάντα στην επίθεση!

Είμαι πολύ ανταγωνιστικός,αυτό έχει περάσει και στο SEO. Κυριολεκτικά παίρνω φωτιά όταν μια ιστοσελίδα μου παίρνει τη # 1 θέση ή όταν προσπαθώ να εκτοπίσω κάποια σελίδα από τη θέση της. Πρέπει να είστε συνεχώς σε εγρήγορση και έτοιμος να αντιμετωπίσετε τους άλλους SEOs.

Προφανώς, εάν είστε καινούργιος στο SEO, θα πρέπει να μείνετε μακριά από niches που είναι ανταγωνιστικά.Αλλά όταν αποκτήσετε κάποιες δεξιότητες, θα πρέπει σίγουρα να προσπαθήσετε να χορέψετε ταγκό με τους πραγματικούς ανταγωνιστές σας.

Θα πρέπει να φτάσετε στο σημείο όπου ειλικρινά θα πιστεύετε ότι μπορείτε να κατατάξετε οποιοδήποτε keyword με οποιοδήποτε budget.

Η κατάταξη σε σούπερ ανταγωνιστικά niches είναι μια μάχη budget. Το ίδιο ισχύει και για τις τοπικές αναζητήσεις όπως «πόλη + οδοντίατρος», επειδή είστε σε ανταγωνισμό με τις επιχειρήσεις που είναι συμβεβλημένες με SEO εταιρείες σαν τη δική μου.

Οι SEO ικανότητές σας από μόνες τους δεν θα σας φέρουν χρήματα! Θα πρέπει να έχετε κάποια ειδικά στοιχεία για να πετύχετε και να συνεχίσετε την επιτυχία σας για τα επόμενα χρόνια. Αν είστε συνέχεια στην άμυνα, φοβάστε την αποτυχία και φοβάστε τον ανταγωνισμό, τότε δεν θα βγάλετε λεφτά, όσο καλοί και να είστε στο SEO.

Αν θέλετε να αποκτήσετε την ιδιότητα του γκουρού στο SEO, θα πρέπει να έχετε αυτά τα στοιχεία:

-ανταγωνισμός

-Μηδενικός φόβος αποτυχίας

-Επιθυμία για μάθηση κι εξέλιξη

-Δυνατότητα προσαρμογής ανά πάσα στιγμή

Το SEO δεν είναι ένα στατικό επάγγελμα, αλλάζει όλη την ώρα και αν δεν αλλάζετε κι εσείς με αυτό, θα μείνετε πίσω.

Ελπίζω να σας άρεσαν αυτά τα 8 βήματα και ξέρω ότι θα σας φέρουν τουλάχιστον ένα βήμα πιο κοντά στο να γίνετε πραγματικά καλός στο SEO.

The post Θέλετε να γίνετε Expert στο SEO; Διαβάστε το Άρθρο appeared first on D.K.S.E.O. GREECE.



from D.K.S.E.O. GREECE http://seogreece.org/expert/

No comments:

Post a Comment