Monday 24 October 2016

Ένας Πλήρες Οδηγός για το Local SEO

Ένας Πλήρες Οδηγός για το Local SEO

Υπάρχουν ένα σωρό άρθρα για το τοπικό SEO τα οποία περιέχουν ένα σωρό θεωρίες σχετικά με το «γιατί» τα sites κατατάσσονται σε τοπικό επίπεδο.Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά είναι γεμάτα από ανοησίες των “γκουρού”.

Καταφέρνουμε υψηλές κατατάξεις για τοπικές επιχειρήσεις που τρέχουμε digital marketing υπηρεσίες σε καθημερινή βάση και η διαδικασία δεν είναι τόσο περίπλοκη όσο την παρουσιάζουν κάποιοι.Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξω πώς πετύχετε κατατάξεις στο τοπικό πακέτο και στα τοπικά οργανικά αποτελέσματα ταυτόχρονα!

Ας αρχίσουμε:

Έρευνα keywords για το Τοπικό SEO

Κάθε καμπάνια SEO απαιτεί επιμελή έρευνα keyword. To ίδιο και για την βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης για τοπικά αποτελέσματα (τοπικό SEO, Local SEO)

Ξέρετε ότι μου αρέσουν τα παραδείγματα, οπότε θα σας δείξω πώς θα έκανα  την έρευνα keyword για έναν τοπικό οδοντίατρο στην Αθήνα.Το μόνο που θα χρειαστείτε για αυτή την άσκηση είναι το Google Keyword Planner. Θα κάνετε δύο διαφορετικές αναζητήσεις.

local-keywords-research

Για τη πρώτη, εισάγετε “πόλη + keyword”. Σο παράδειγμα μου θα είναι “οδοντίατρος αθηνα”.

Μετακινηθείτε προς τα κάτω για τις ιδέες της ομάδας διαφημίσεων (Ad Group Ideas) και βρείτε ποια παραλλαγή αυτού του keyword παίρνει το μεγαλύτερο όγκο αναζητήσεων. Αυτό θα είναι το κύριο keyword στο οποίο και θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας.

Αργότερα σε αυτό το post, θα σας δείξω πώς να κατατάξετε όλες τις παραλλαγές των κύριων keywords σας, χωρίς να χρειάζεται να κάνετε τίποτα τρελό.Αφού τέλειωσα με τις ιδέες της ομάδας διαφημίσεων, βρήκα μια φράση αναζήτησης που παίρνει υψηλότερο όγκο από αυτή που έβαλα εγώ : «οδοντίατροι Αθηνα».Αυτό θα είναι πλέον το κύριο Keyword μου.

Σε αυτό το σημείο, καλό θα ήταν να περιορίσουμε λίγο την αναζήτηση για να βρούμε περισσότερες ευκαιρίες. Για να την περιορίσουμε, μπορεί να χρειαστεί ψάξουμε τις τριγύρω περιοχές της Αθήνας για διαφορετικές ταξινομήσεις οδοντιάτρων.

Θα υπάρξουν πολλές ευκαιρίες για να “μαζέψουμε” πελάτες στις γύρω περιοχές γι’ αυτόν τον ψεύτικο ή υποθετικό πελάτη. Εάν αυτό το ανύπαρκτο οδοντιατρείο φαίνεται ότι προσφέρει μία καλή εμπειρία για τον ασθενή, τότε οι κάτοικοι των γειτονικών περιοχών θα θελήσουν να το επισκεφτούν. Δεν πρόκειται κάποιος να οδηγήσει για 30 χιλιόμετρα, περνώντας έναν σωρό οδοντίατρους, για να πάει σε κάποιο οδοντιατρείο αν δεν δει πραγματική αξία.

Δυστυχώς, για να κερδίσετε αυτή την αφοσίωση των πελατών θα πρέπει πρώτα να επισκεφτούν το οδοντιατρείο και να δοκιμάσουν τις “υπηρεσίες” του.Όταν κάποιος ψάχνει για “αθήνα οδοντίατρο» ή όταν κάνει μία οποιαδήποτε έρευνα, έρχεται “αντιμέτωπος” με πολλές επιλογές.

Το # 1 αποτέλεσμα στη Google δεν κερδίζει πάντα τον πελάτη.

Για την ακρίβεια, το αποτέλεσμα που θα τον κερδίσει μπορεί να μην είναι κάν στα top 5 αποτελέσματα!Το μόνο αποτέλεσμα που κερδίζει είναι αυτή που παράγει την μεγαλύτερη αντιληπτή αξία για τον αναζητητή.

Θα εξηγήσω επόμενη ενότητα πώς μπορείτε να εμφανίζετε περισσότερη αντιληπτή αξία στην ιστοσελίδα σας και να κερδίσετε περισσότερο traffic από τις μηχανές αναζήτησης για το site σας.

Τώρα που έχουμε έχουμε το κύριο keyword μας και σε άλλες περιοχές υπηρεσιών, θα ψάξουμε και για άλλες ταξινομήσεις με την οδοντιατρική. Εδώ εγώ κάνω συνήθως μια γενική αναζήτηση όπως για παράδειγμα “οδοντίατρος”.

Αμέσως, θα βρω το “οδοντίατρος έκτακτης ανάγκης “, “παιδο οδοντίατρος”, και ” αισθητικη οδοντιατρικη».

Αυτό που θα κάνω τώρα, είναι να προσθέσω την επέκταση “αθηνα” σε αυτούς τους όρους αναζήτησης.

Τώρα μάλλον θα λέτε, «Ο όγκος αναζήτησης είναι πολύ μικρός!” Είναι όντως μικρός, αλλά θα πρέπει να σκεφτείτε και την αξία διάρκειας ζωής (Lifetme Value = LTV) ενός πελάτη.Για παράδειγμα, μία από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές οδοντιατρικές επεμβάσεις, είναι οι όψεις πορσελάνης.Σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές, το ελάχιστο κόστος για μία όψη πορσελάνης είναι είναι 900 Euro. Αν κάποιος θα ήθελε όψεις πορσελάνης στα έξι μπροστινά δόντια του, θα έπρεπε να πληρώσει τουλάχιστον 5.400 euro !

Γι’ αυτό και πρέπει να κρίνετε ένα ερώτημα αναζήτησης με βάση το μοντέλο LTV αντί του μοντέλου όγκου αναζήτησης (το οποία δεν έχει νόημα).

Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να έχετε το κύριο keyword σας, τα keywords πόλης ή περιοχών και keywords για διαφορετικές ταξινομήσεις του επαγγέλματός – στόχου σας.

Τώρα, όμως ήρθε η ώρα να απαντήσουμε ένα σημαντικό ερώτημα …

Τι συμβαίνει όταν κάνετε αναζήτηση “keyword + πόλη» και ο όγκος αναζήτησης που εμφανίζεται στο Google Keyword Planner είναι μηδενικός;Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή α) η βιομηχανία σας είναι πολύ εξειδικευμένη, είναι δηλαδή μία βιομηχανία niche (niche industry) ή Β) προσπαθείτε να πετύχετε κατάταξη σε μια πολύ μικρή πόλη.

Μην στεναχωριέστε και μην απελπίζεστε!Υπάρχει λύση!

Πηγαίνετε πίσω στο Keyword Planner. Πηγαίνετε στο “Στόχευση (Targeting)”  και στη συνέχεια πηγαίνετε στο “Τοποθεσίες (Locations)”. Αφαιρέστε το «Ελλαδα» και εισάγετε την πόλη σας.

Στην αναζήτηση keyword πληκτρολογήστε τον γενικό όρο της αναζήτησης σας, χωρίς την επέκταση της πόλης.Έτσι, αντί για πχ  “πατρα οδοντίατρος”, θα βάλω απλά “οδοντίατρος”.Αυτό θα σας δείξει πόσοι άνθρωποι ψάχνουν για τον όρο “οδοντίατρος” από την γεωγραφική τοποθεσία της Πάτρας

Ανάλυση του Ανταγωνισμού

market-competitors-analysis

Η ανάλυση των ανταγωνιστών σας που έχουν ήδη επιτυχία στο τοπικό SERPS είναι ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε ευκαιρίες για links. Επίσης, σας επιτρέπει να βρείτε τις τρύπες στις στρατηγικές τους, τις οποίες και θα εκμεταλλευτείτε για να τους νικήσετε.

Για την ανάλυση του ανταγωνισμού, θα χρειαστείτε το Ahrefs και το Majestic.Όταν αναλύω έναν ανταγωνιστή, ψάχνω για αυτού του είδους τα links:

-Μηνύματα Επισκεπτών

-Αναφορές σε editorials (Editorial mentions)

-Γεω-στοχευμένους καταλόγους, χορηγίες ή σελίδες πόρων

Αυτοί οι τέσσερις τύποι links είναι που έχουν πραγματικά σημασία. Αφού έχετε βρει αυτούς τους τύπους links, θα πρέπει να τους βάλετε όλους στο Majestic για να ελέγξετε την Ροή εμπιστοσύνη. Να επικεντρωθείτε μόνο στις ευκαιρίες link με ροή εμπιστοσύνης (trust flow)τουλάχιστον 10.

Αφού έχω αναλύσει διεξοδικά τα προφίλ links των top 10 των ανταγωνιστών μου, στη συνέχεια να εξετάζω και τους άλλους τομείς της στρατηγικής μάρκετινγκ τους.

Εδώ είναι τα βασικά ερωτήματα που κάνω:

  • Κάνουν συνεχώς blogging;
  • Αν ναι, το blog τους δίνει πραγματικά αξία;
  • Μπορούμε να παράγουμε καλύτερο περιεχόμενο;
  • Είναι στα social media;
  • Αν ναι, ενημερώνουν τακτικά τις σελίδες και τους λογαριασμούς τους;
  • Σε ποιες κοινωνικές πλατφόρμες ΔΕΝ βρίσκονται;
  • Πώς μπορώ να αξιοποιήσω το ανεκμετάλλευτο κοινό;
  • Έχουν κανάλι YouTube;
  • Κάνουν παραγωγή περιεχομένου βίντεο γενικότερα;
  • Αν ναι, είναι εκπαιδευτικά για τον ιδανικό πελάτη τους;
  • Μπορούμε να παράγουμε βίντεο με μεγαλύτερη αξία;

Αυτές οι ερωτήσεις είναι απλές, αλλά ιδιαίτερα πολύτιμες.

Οι απαντήσεις τους θα σας επιτρέψουν όχι μόνο να κερδίσετε τους ανταγωνιστές σας στα SERPs, αλλά και να εστιάσετε τους πόρους σας έτσι ώστε να τους “χτυπήσετε” στους τομείς που έχουν “παραμελήσει”. Οι περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις δεν παράγουν πολύτιμο περιεχόμενο blog, δεν έχουν ενεργό marketing στα social media και δεν δημιουργούν πολύτιμα βίντεο.

Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία σχεδόν σε κάθε τοπική κατακόρυφο.

On-Site SEO

Δεδομένου ότι οι περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις έχουν μικρές ιστοσελίδες, το on-site SEO είναι πολύ πιο εύκολο. Σε αντίθεση με μεγαλύτερες ιστοσελίδες, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας διπλότυπου περιεχόμενου ή για την ύπαρξη του λεγόμενου λεπτού περιεχομένου.

html-on-site-seo

Έλεγχος του site

Αν και οι τοπικές επιχειρήσεις συνήθως δεν θα έχουν πολλά και μεγάλα προβλήματα σε ό,τι αφορά το on-site SEO, ο έλεγχος του site τους παραμένει σημαντικός και απαραίτητος.

Χρησιμοποιήστε τα ακόλουθα εργαλεία:

Siteliner: βρίσκει το διπλότυπο περιεχόμενο και τα κατεστραμμένα 404 links στο site σας.

Screaming Frog SEO Spider: Βρίσκει τις διπλότυπες αλλά και τις λειψές META πληροφορίες, εντοπίζει κωδικούς απόκρισης όπως τα σφάλματα 404, εντοπίζει 301 και 302 redirects, και “οδηγίες” όπως τα “nofollow” και “noindex” tags.

SEO Quake: σας βοηθά να ελέγχετε τις ΜΕΤΑ πληροφορίες και την πυκνότητα keyword για μεμονωμένες σελίδες.

Αυτά είναι και τα μόνα εργαλεία που χρειάζεστε για να εκτελέσετε έναν καλό και διεξοδικό έλεγχο του on-site SEO.

META Πληροφορίες

Τα Meta tags είναι η πρώτη στάση όταν πρόκειται για την οικοδόμηση σχετικότητας για κάθε σελίδα στο site σας. Το ιδανικό θα ήταν να γράφατε μοναδικές META πληροφορίες για κάθε σελίδα στο site σας. Αν δεν το κάνετε, η Google και άλλες μηχανές αναζήτησης θα ανιχνεύσουν μια σελίδα από το site σας και θα τις δώσουν META πληροφορίες που θα βασίζονται σε ό,τι βρει το πρόγραμμα ανίχνευσης. Τα μόνα δύο στοιχεία μετα-πληροφοριών σας που έχουν σημασία είναι ο τίτλος και η περιγραφή. Τα META keywords είναι άχρηστα.

META Τίτλος και Περιγραφή

Ο Μετα τίτλος σας θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να περιέχει το κύριο keyword σας. Αν προσπαθώ να πετύχω κατάταξη για πολλά keywords σε μια σελίδα, θα προσπαθήσω να βάλω όσα από αυτά μπορώ στον τίτλο της. Η Google θα εμφανίσει μόνο 55-60 χαρακτήρες στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, οπότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους χαρακτήρες που έχετε στη διάθεση σας με σύνεση. Για την περιγραφή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 160 χαρακτήρες.

Ας δούμε πως θα βελτιστοποιούσα τις META πληροφορίες για το παράδειγμα με τον οδοντίατρο που χρησιμοποίησα για την έρευνα keyword:

META Τίτλος: “Αθήνα Παιδιατρικός &  Αισθητικός οδοντίατρος |Δρ. Οδοντίατρος “

META Περιγραφή:”Ο Δρ. Οδοντίατρος είναι ένας αισθητικός και  παιδιατρικός οδοντίατρος, που εξυπηρετεί όλη την Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή. Κάντε κλικ εδώ τώρα για να μάθετε περισσότερα.”

Αυτός ο συνδυασμός τίτλου και περιγραφής, θα επέτρεπε σε αυτό τον οδοντίατρο την κατάταξη για πολλές διαφορετικές παραλλαγές keywords. Μερικές φορές μία απλή τροποποίηση των META πληροφοριών σας, όπως αυτή που έκανα παραπάνω είναι αρκετή για να αυξηθεί η κατάταξη σας σε μη ανταγωνιστικές πόλεις. Δεν πρόκειται να πετύχετε κατάταξη στη θέση νούμερο 1 αλλάζοντας τα META-tags σας, αλλά αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να σας βγάλει από το top 100 και να σας βάλει στο top 30-50 σχεδόν αμέσως!

Επίσης, παρατηρήστε ότι χρησιμοποίησα ένα κάλεσμα για δράση (call to action) στο τέλος της περιγραφής. Θα πρέπει να κάνετε το ίδιο και για όλα δικά σας γιατί ο υψηλός ρυθμός κλικ στο SERPs είναι πλέον ένας πάρα πολύ σημαντικός παράγοντας κατάταξης.

Μπορεί να παρατηρήσατε επίσης, ότι δεν συμπεριέλαβα έναν αριθμό τηλεφώνου στην περιγραφή.

Αυτό γίνεται γιατί θέλουμε αυτός που έκανε την έρευνα να κάνει κλικ στο αποτέλεσμα και όχι απλά να πάρει τηλέφωνο.

Απευθείας τηλεφωνικές κλήσεις = χαμηλότερο CTR

call-us

Απευθείας κλήσεις είναι καλές, αλλά οι υψηλές οργανικές κατατάξεις θα είναι πιο αποδοτικές μακροπρόθεσμα.

Να θυμάστε ότι:

Οι τοπικές αναζητήσεις έχουν πολύ μικρότερο ανταγωνισμό, οπότε είναι αποδεκτό να στοχεύσετε πολλαπλά keywords σε μία σελίδα.

Δεν συστήνω όμως αυτή την προσέγγιση για εθνικά keywords. Τα εθνικά keywords είναι πιο ανταγωνιστικά και απαιτούν στοχευμένο περιεχόμενο για ένα keyword.

Έχω να σας δείξω και κάτι ακόμα το οποίο θα αυξήσει τον ρυθμό κλικ σας μέσα στο SERPs. Απαιτεί περισσότερη δουλειά, αλλά συνήθως αξίζει τον κόπο.

Δείτε εδώ είναι τι μπορείτε να κάνετε:

Αντί να στοχεύσετε μία σελίδα για όλες τις πόλεις, μπορείτε να δημιουργήσετε ξεχωριστές σελίδες για κάθε πόλη. Αυτές δεν πρέπει να είναι υπερβολικά βελτιστοποιημένες γιατί είναι κάτι που μισεί η Google. Εσείς θα δώσετε αξία και θα στοχεύσετε το ειδικό γεωγραφικό keyword σας ταυτόχρονα.

Θα πρέπει να μπείτε μέσα στο μυαλό του ατόμου που ψάχνει για τις υπηρεσίες ή το προϊόν σας.

Μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε αυτή την στρατηγική στις σελίδες προορισμού σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δημιουργήσετε το avatar του ιδανικού πελάτη σας και στη συνέχεια να δημιουργήσετε στοχευμένο και πολύτιμο περιεχόμενο.

Τοποθέτηση και Πυκνότητα Keyword

Τώρα που τα META tags σας έχουν βελτιστοποιηθεί, ήρθε η ώρα για να τοποθετήσετε τα keywords σας σε περίοπτη θέση στην σελίδα σας. Τα πιο σημαντικά σημεία για την τοποθέτηση keywords είναι ο τίτλος, η πρώτη και η τελευταία φράση του κειμένου σας.

Μην ανησυχείτε πολύ για την πυκνότητα των Keywords. Απλά κρατήστε τη μεταξύ 1-3% και δε θα έχετε πρόβλημα.

Εσωτερικά Links

Η οικοδόμηση μιας αποτελεσματικής αρχιτεκτονικής site είναι ο καλύτερος τρόπος για την προώθηση της κατάταξης σας, χωρίς να χρειαστείτε περισσότερα εισερχόμενα links.

Τι είναι η καλή αρχιτεκτονική ιστοσελίδας;

Πρέπει να έχει τα ακόλουθα στοιχεία :

Α) ίση ροή links προς τις πιο σημαντικές σελίδες

Β) να οδηγεί τους χρήστες στις σημαντικότερες σελίδες σας και

Γ) να το κάνει αυτό χωρίς να spam-άρει.

Μην το παρακάνετε

Δείτε τώρα τι πρέπει να κάνετε:

ΝΑ δημιουργήσετε μία σελίδα “Τοποθεσίες (locations)”

Να χρησιμοποιήσετε anchor text πλούσιο σε keywords

ΝΑ κάνετε links μέσα στο περιεχόμενο (όπου είναι δυνατόν)

ΝΑ χρησιμοποιήσετε το blog σας για να χτίσετε το κύρος της αρχικής σελίδας και των άλλων σελίδων προορισμών σας.

Είναι καλό να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της αρχικής σελίδας σας για να ενισχύσετε άλλες σημαντικές σελίδες σας. Κάθε link που αποστέλλεται στη σελίδα “Τοποθεσίες”  θα εισρεύσει σε όλες τις στοχευμένες σελίδες σας. Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε εσωτερικά links στις κύριες money pages σας μέσα από το blog σας .

Αυτή η αρχιτεκτονική site θα στείλει έναν τυφώνα κύρους μέσα από το site σας και θα κάνει την οικοδόμηση links σας 10 φορές πιο αποτελεσματική.

Δηλαδή, θα έχετε περισσότερα αποτελέσματα με λιγότερα links.

Ευδιάκριτες πληροφορίες για Όνομα, Διεύθυνση, Τηλέφωνο (ΟΔΤ)

Μπορεί να μην πρέπει να έχετε εσωτερικά links σε όλο το site σας, θα πρέπει όμως να έχετε οπωσδήποτε τις πληροφορίες ΟΔΤ (Όνομα, Διεύθυνση, Τηλέφωνο) σας σε κάθε σελίδα του.

Μπορείτε να τις βάλετε στο υποσέλιδο κάπως έτσι:

-Όνομα Εταιρίας

-Διεύθυνση

-Τηλέφωνο (θα πρέπει να είναι ένας τοπικός αριθμός)

Η συνοχή των πληροφοριών ΟΔΤ σας ξεκινά από την ιστοσελίδα σας.

Από εδώ και στο εξής θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες πληροφορίες ΟΔΤ που έχετε στο site σας στις επιχειρησιακές παραπομπές, τα κοινωνικά προφίλ σας και γενικά όπου δίνετε τα στοιχεία σας στο διαδίκτυο.

Αν εξυπηρετείται πελάτες στην περιοχή σας, τότε θα ήταν καλό να τοποθετήσετε ένα widget Google Map με τις πληροφορίες ΟΔΤ σας. Αυτό μπορείτε να το βάλετε και στο κάτω μέρος της σελίδας.

Ταχύτητα του Site

Όπως είμαι σίγουρος ότι ξέρετε, μια αργή ιστοσελίδα μπορεί να βλάψει τα έσοδα σας. Σκεφτείτε αν έχετε χαμηλή ταχύτητα είτε να φύγετε από το shared hosting της σελίδας σας ή πληρώστε έναν προγραμματιστή για να αυξήσει την ταχύτητα site σας. Ένα γρήγορο site θα κάνει τους χρήστες σας χαρούμενους και τη Google ακόμα πιο χαρούμενη! Χρησιμοποιήστε το Pingdom για να ελέγξετε την ταχύτητά σας.

Site φιλικό στα κινητά και τις κινητές συσκευές

Πάνω από το 50% του συνόλου των αναζητήσεων γίνεται από φορητές συσκευές και κινητά κι έτσι η Google τώρα υποτιμά τις ιστοσελίδες που δεν είναι φιλικές προς τα κινητά. Το # 1 πράγμα για το οποίο νοιάζεται η Google, είναι η εμπειρία του χρήστη.

Ιστοσελίδες που δεν είναι φιλικές προς τα κινητά προσφέρουν μια άθλια εμπειρία στο χρήστη και ως εκ τούτου, δεν αξίζει να παραμείνουν στην κορυφή των οργανικών κατατάξεων.

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας είναι ότι η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι φιλική προς τα κινητά, διότι α) αν δεν είναι μειώνονται τα έσοδά σας από τους χρήστες κινητών και Β) θα μειωθούν τα έσοδα σας γενικότερα επειδή η οργανική σας κατάταξη θα πέσει.

error-404

Σπασμένα Links 404

Τα σπασμένες links δεν είναι μόνο ενοχλητικά, αλλά μπορεί να βλάψουν πολύ σοβαρά τη διαδικασία σας για επίτευξη οργανικών κατατάξεων. Μην τα αφήσετε να ξεφύγουν από τον έλεγχο σας. Εκτελέστε έναν έλεγχο του site σας κάθε τρίμηνο για να καθαρίσετε όλα τα σπασμένα links.

Διπλότυπο Περιεχόμενο

Όλο το περιεχόμενο σε όλη την ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι 100% μοναδικό. Μερικές φορές μπορεί να προκύψουν προβλήματα διπλού περιεχομένου από προβλήματα σελιδοποίηση ή με τη καταγραφή των κατηγοριών,των tags και των αρχείων σας στους καταλόγους της Google. Να χρησιμοποιείτε τακτικά το Siteliner για να δείτε αν έχετε κάποιο από αυτά τα θέματα.

Εάν χρησιμοποιείτε το WordPress, εγκαταστήστε το SEO Yoast ή το All in One SEO pack για να μπορέσετε να κάνετε εύκολα “noindex” τις κατηγορίες, τα tags, και τα αρχεία σας.

Δομημένο Markup / Schema

Η χρήση δομημένων δεδομένων γίνεται για να μπορεί η Google να καταλάβει την επιχείρησή σας πιο εύκολα. Σε γενικές γραμμές, να κάνετε markup μόνο το περιεχόμενο που είναι ορατό στην ιστοσελίδα σας, για να μην έχετε προβλήματα με την Google. Στο ελάχιστο, θα πρέπει να κάνετε markup πληροφορίες ΟΔΤ σας στο κάτω μέρος της σελίδας.

Βελτιστοποίηση του Google + Business Page

Η Google + Business σελίδα σας θα είναι το θεμέλιο όλης της τοπικής καμπάνιας SEO σας. Όλες οι αναφορές θα πρέπει να ταιριάζουν με την καταχώρισή σας στο Google.

Το πιο σημαντικό μέρος της δημιουργίας της σελίδα σας στο Google+ σελίδα σας είναι να βεβαιωθείτε ότι οι ΟΔΤ πληροφορίες σας είναι 100% σωστές και ταιριάζουν ΑΠΟΛΥΤΑ με αυτές στην ιστοσελίδα σας.

Επωνυμία Επιχείρησης

Θα πρέπει να ταιριάζει ακριβώς με αυτήν στην ιστοσελίδα σας.

Διεύθυνση

Υπάρχουν δύο επιλογές για τη συμπλήρωση διεύθυνσή σας:

1. «Παραδίδω αγαθά κι υπηρεσίες στους πελάτες μου στη τοποθεσία τους” – επιλέξτε αυτή την επιλογή αν δεν εξυπηρετείτε τους πελάτες σας στη διεύθυνση της επιχείρησής σας. Για παράδειγμα, εγώ επιλέγω αυτή την επιλογή για την επιχείρησή μου αφού παρέχω τις υπηρεσίες μου μέσω διαδικτύου.

2. “Εξυπηρετώ τους πελάτες μου και στη διεύθυνση της επιχείρησής μου” – ενεργοποιήστε αυτή την επιλογή αν εξυπηρετείτε τους πελάτες σας στη διεύθυνση της επιχείρησής σας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Ο αριθμός τηλεφώνου σας θα πρέπει να ταιριάζει με αυτήν στην ιστοσελίδα σας. Το URL της ιστοσελίδας σας πρέπει να είναι η σελίδα που στοχεύετε για τη γεωγραφική σας θέση. Για τις περισσότερες τοπικές επιχειρήσεις είναι η αρχική σελίδα .

Ώρες λειτουργίας – εξυπηρέτησης

Αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσο οι πληροφορίες ΟΔΤ, αλλά πιστεύω ότι θα πρέπει να βάζετε τις ίδιες ώρες σε όλες τις πλατφόρμες.

Εισαγωγή

Γράψτε μια σύντομη εισαγωγή και τοποθετήστε σε αυτή τα κύρια keywords σας. Εγώ συνήθως συνδέω με link το site μου με branded anchor text και συνδέω με link και τους πιο σημαντικούς κοινωνικούς λογαριασμούς μου.

Σμπλήρωση

Συνεχίστε τη συμπλήρωση της σελίδας της επιχείρησής σας με φωτογραφίες και ενημερώσεις. Κάθε φορά που γράφετε ένα νέο blog post, να το κάνετε share στη σελίδα της επιχείρησής σας.

social-media-profile

Ανάπτυξη Κοινωνικού Προφίλ

Πολλές τοπικές επιχειρήσεις δεν συνειδητοποιούν ότι τα κοινωνικά προφίλ έχουν αντίκτυπο στα τοπικά SEO αποτελέσματα τους. Πολλά κοινωνικά προφίλ θα σας επιτρέψουν να τοποθετήσετε τη διεύθυνση και το τηλέφωνό σας, οπότε φροντίστε να εκμεταλλευτείτε αυτή την ευκαιρία. Εννοείται πως θα πρέπει τα στοιχεία ΟΔΤ σας στους κοινωνικούς λογαριασμούς σας να ταιριάζουν με αυτά στη ιστοσελίδα σας.

Κάθε παραπομπή μετράει!

Οικοδόμηση Links

Κάθε βήμα που έχουμε κάνει μέχρι τώρα έχει δημιουργήσει ένα ισχυρό θεμέλιο για την οικοδόμηση των link σας. Σε πολλές περιπτώσεις, μόνο με τη χρήση των παραπάνω στρατηγικών μπορεί να βελτιώσετε σημαντικά τόσο την οργανική κατάταξή σας, όσο και αυτή στο τοπικό πακέτο.

Αλλά για να φτάσετε στο top 5 ή το νούμερο 1, θα πρέπει να οικοδομήσετε links.

Γεωγραφικά Στοχευμένα Links

Η απόκτηση γεωγραφικά στοχευμένων links είναι η αφρόκρεμα του τοπικού SEO. Για το παράδειγμα “αθηνα οδοντίατρος”, θα αναζητούσα τα παρακάτω γεωγραφικά στοχευμένα links:

-Τοπικές χορηγικές

-Τοπικό Εμπορικό Επιμελητήριο

-Τοπικά blogs

-Τοπικούς καταλόγους

-Ληγμένα τοπικά domains

Στοχευμένα links για Niche

Τα στοχευμένα links για niche είναι πολύ σημαντικά για κάθε τοπική εκστρατεία οικοδόμησης links. Δείτε λοιπόν τις ευκαιρίες για niche links που θα αναζητούσα

-Προφίλ niche

-Καταλόγους niche

-Φόρουμ niche

-Niche guest posts

-Ληγμένα niche domains

Για να βρείτε αυτές τις ευκαιρίες links, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω εργαλεία:

http://soloseo.com/tools/linkSearch.html

http://tools.buzzstream.com/link-building-query-generator

Σήματα χρήστη

H οικοδόμηση links είναι ακόμα ο πιο σημαντικός παράγοντας κατάταξης, αλλά τα σήματα  χρήστη είναι αυτά που θα καθορίσουν αν θα κρατήσετε τη θέση σας στην πρώτη σελίδα.

Το Google τώρα αναλύει σε μεγάλο βαθμό των ρυθμό click από τα SERP και βλέπει πώς οι χρήστες αλληλεπιδρούν με τις ιστοσελίδες.

Έτσι, αν κάποιος κάνει μια αναζήτηση στην Google, κάνει κλικ στο αποτέλεσμα σας, και αμέσως εγκαταλείψει τη σελίδας σας ή κάνει κλικ στο κουμπί Πίσω, η κατάταξή σας θα αρχίσει να επηρεάζεται.

Δεν ξέρουμε ακόμη αν είναι αλήθεια, αλλά λέγεται ότι αλγόριθμος της Google θα αρχίσει να πιστεύει ότι η ιστοσελίδα σας δεν εξυπηρετεί το χρήστη, δεν απαντάει στην ερώτησή του και μπορεί να μην είναι αρκετά πολύτιμη για να παρατίθεται ανάμεσα στα κορυφαία αποτελέσματα

Εκτός από το οργανικό CTR σας, κάποιες άλλες σημαντικές μετρήσεις που θα πρέπει να μετρήσετε και να προσπαθήσετε να βελτιώσετε, είναι το ποσοστό αναπήδησης, ο μέσος χρόνος που δαπανάται στο site σας  και οι σελίδες που προβάλλονται ανά επίσκεψη.

feedback-customers

Αντιληπτή αξία

Επιφανειακά, ο όρος “αντιληπτή αξία” μπορεί να παραπέμπει σε ένα είδος χειραγώγησης, αλλά αυτό δεν ισχύει.

Μπορείτε να δημιουργήσετε μεγαλύτερη αντιληπτή αξία στην ιστοσελίδα σας σε με έναν ειλικρινή και ηθικό τρόπο.

Το νόημα αυτής της στρατηγικής είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης με κάθε επισκέπτη που μπαίνει στην ιστοσελίδα σας.

Στο ελάχιστο, στην ιστοσελίδα σας θα πρέπει να είναι εμφανείς οι κριτικές / μαρτυρίες και μία ισχυρή πρόταση αξίας.

Εάν η επιχείρησή σας βασίζεται στα αποτελέσματα, τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε μελέτες περιπτώσεων που εξηγούν πώς πετύχατε αυτά τα αποτελέσματα.

Τι να κάνετε αν είστε νέα επιχείρηση και δεν έχετε κάποιο από αυτά τα πράγματα;

1) Μην πείτε ψέματα, και 2) να προσφέρετε μία καταπληκτική εμπειρία στους πρώτους πελάτες σας ώστε να μπορείτε να εμφανίσετε τις κριτικές ή τις μαρτυρίες τους στο site σας.

Να θυμάστε ότι ένας ερευνητής που ψάχνει για μια λύση στη Google θα επιλέξει την εταιρεία που έχει δείξει περισσότερη αντιληπτή αξία. Αυτό ισχύει τόσο για το B2C όσο και για το B2B. Κάνοντας τους πελάτες σας ευχαριστημένους, θα είστε σε θέση να εμφανίσετε ΑΛΗΘΙΝΗ αντιληπτή αξία στην ιστοσελίδα σας.

Μεγαλύτερη αντιληπτή αξία από τους ανταγωνιστές σας = περισσότερες νίκες.

Κριτικές

Η απόκτηση κριτικών στη σελίδα της επιχείρησής σας στο Google + μπορεί να σας δώσει μια σοβαρή ώθηση, αλλά θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε αποκτήσετε αξιολογήσεις και σε εξωτερικές πλατφόρμες. Ορισμένες από αυτές τις πλατφόρμες είναι ο Χρυσός Οδηγός και το Vrisko. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για το πως να πάρετε καλές κριτικές πέρα από το να κάνετε μια καταπληκτική δουλειά, να έχετε ένα μεγάλο προϊόν και απλά να ζητάτε από τους πελάτες σας να μιλήσουν για την εμπειρία τους!

Αυτό ήταν

Το Τοπικό SEO δεν είναι πολύ δύσκολο. Δεν χρειάζεται να τρελαίνεστε με τα links ή να spam-άρετε το site σας με οποιονδήποτε τρόπο. Απλά βεβαιωθείτε ότι το site σας έχει βελτιστοποιηθεί, ΄ότι δίνετε παντού τις ίδιες ΟΔΤ πληροφορίες, ότι έχετε γεω-στοχευμένα και niche links και ότι οι χρήστες να βρουν τις απαντήσεις που χρειάζονται στην ιστοσελίδα σας.

Facebooktwittergoogle_plus

The post Ένας Πλήρες Οδηγός για το Local SEO appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%b9%ce%ba%cf%8c-seo/

No comments:

Post a Comment