Thursday 6 October 2016

Tα καλύτερα Google Tools για το site σας | SEO Dominator

8 Google Tools που δεν πρέπει να λείπουν από κανένα site

Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων χρειάζονται πολλή βοήθεια για τη δημιουργία και τη διατήρηση ενός επιτυχημένου site. Τα καλά νέα όμως είναι ότι η Google έχει μερικά καταπληκτικά εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας για να κάνει τη διαχείριση και τη δημιουργία του site του εύκολα και γρήγορα. Τα πολύ καλά νέα, είναι ότι τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία διατίθενται δωρεάν.

Ας δούμε λοιπόν ποια εργαλεία θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την online παρουσία της επιχειρήσης σας.

Δωρεάν εργαλεία Ιστοσελίδων από τη Google

Πριν να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία, θα πρέπει να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Google ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει εύκολα και γρήγορα απλά κάνοντας κλικ στο “Είσοδος” στη πάνω δεξιά γωνία του google.com. Εννοείται πως αν έχετε ήδη έναν λογαριασμό Google, μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε. Δεν υπάρχει ανάγκη να κάνετε καινούργιο.

Μόλις κάνετε τον λογαριασμό σας ή κάνετε είσοδο στο Google, μπορείτε να τσεκάρετε τα παρακάτω δωρεάν εργαλεία:

Google Places (γνωστό και ως Local Business Center και Google Maps) FYI

google-places

Το Google maps όλοι το ξέρετε, αυτό που δεν ξέρετε, είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε καν ιστοσελίδα για να εμφανίζεται η επιχείρηση σας στο Google maps. Έχετε προσέξει ότι όταν κάνετε μία αναζήτηση στο Google εμφανίζεται μερικές φορές ένας χάρτης στο πάνω μέρος της σελίδας με διάφορες τοπικές επιχειρήσεις; Ε, βρίσκονται εκεί χάρη σε αυτό το εργαλείο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε μία καταχώρηση για την επιχείρηση σας με τη διεύθυνση ή την τοποθεσία της, ένα σύνδεσμο για την ιστοσελίδα σας (αν έχετε), τον αριθμό τηλεφώνου σας, τις ώρες λειτουργίας σας, τυχόν εκπτωτικά κουπόνια ή προσφορές, φωτογραφίες, βίντεο και πολλά άλλα. Είναι πολύ χρήσιμο για το SEO (Search Engine Optimization) και γενικότερα την ορατότητα σας στη Google.

Google Analytics

google-analytics

Με αυτό το εργαλείο θα αποκτήσετε πολύ χρήσιμα web Analytics stats εντελώς δωρεάν. Μετά την εγγραφή σας, θα λάβετε ένα κομμάτι κώδικα HTML που θα πρέπει να τοποθετήσετε στις ιστοσελίδες σας. Μέσα σε λίγες μέρες θα αποκτήσετε πρόσβαση σε εμπεριστατωμένες αναφορές που θα σας δίνουν λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας και τους επισκέπτες σας.

Webmaster Central

google-webmaster-site

Ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση της online ορατότητας του site σας. Μπορεί επίσης να σας δείξει ποιες άλλες ιστοσελίδες έχουν link για τις δικές σας καθώς και όλα τα νεκρά links και τα σφάλματα τύπου “σελίδα δεν βρέθηκε” στην ιστοσελίδα σας.

YouTube (Ναι, αυτή τη στιγμή ανήκει στη Google)

youtube

Αν θέλετε να έχετε βίντεο στην ιστοσελίδα σας, αυτός είναι ο καλύτερος, ο ευκολότερος και ο πιο γρήγορος τρόπος να το κάνετε!

Αναζήτηση Ιστότοπου Google (Google Site search)

google-site-search

Εάν έχετε ένα μεγάλο site, δηλαδή αν έχετε πολλές σελίδες και περιεχόμενο, είναι σίγουρα καλή ιδέα να βάλετε ένα πλαίσιο αναζήτησης στην ιστοσελίδα σας, έτσι ώστε οι επισκέπτες σας να μπορούν να βρουν εύκολα και γρήγορα τις πληροφορίες που ψάχνετε. Εννοείται ότι το πλαίσιο αναζήτησης της Google είναι το καλύτερο, μιας και βασίζεται και τροφοδοτείται από τη πιο δημοφιλή και καλύτερη μηχανή αναζήτησης.

Feedburner

google-feedburner

Με πολύ απλά λόγια, το Feedburner διανέμει περιεχόμενο από το blog της ιστοσελίδας σας (ναι, θα πρέπει να έχετε ένα blog) σε social media και άλλα bologs. Περισσότερα για τα blogs, τη δημιουργία και τη σημασία τους, στο seodominator.org/web-design/

AdWords (για προχωρημένους χρήστες μόνο)

google-diafimisi

Σίγουρα θα έχετε προσέξει τις “Χορηγούμενες Διαφημίσεις” που εμφανίζονται στις σελίδες αποτελεσμάτων για αναζητήσεις Google. Αυτές είναι οι περίφημες διαφημίσεις του Google AdWords. Αφού λοιπόν τελείωσετε με το οργανικό SEO της ιστοσελίδας σας, μπορείτε να ενισχύσετε την online παρουσία σας αγοράζοντας κάποιες διαφημίσεις της Google. Οι πρώτες θα είναι δωρεάν, αλλά μετά θα πρέπει να πληρώνετε μία μηνιαία συνδρομή.

Support center

google-support-center

Εδώ θα βρείτε βοήθεια για οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίσετε με τα παραπάνω εργαλεία. Αχρείαστο να’ναι!

Facebooktwittergoogle_plus

The post Tα καλύτερα Google Tools για το site σας | SEO Dominator appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/best-google-tools/

No comments:

Post a Comment