Wednesday 14 September 2016

WooCommerce εναντίον VirtueMart | SEO Dominator

WooCommerce και VirtueMart. Ποιο να διαλέξεις; Διάβασε και θα μάθεις!

Αν έχετε χρησιμοποιήσει υπολογιστή τα τελευταία χρόνια, σίγουρα θα έχετε ακούσει για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Τι είναι όμως ;Με απλά λόγια, η φράση ηλεκτρονικό εμπόριο αναφέρεται στην αγορά ή πώληση αγαθών και υπηρεσιών στο internet μέσω συναλλαγών που γίνονται στην ίδια την ιστοσελίδα – κατάστημα. Από τη μία, ένα κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου φαίνεται να λειτουργεί όπως όλα τα καταστήμα λιανικής που υπάρχουν εδή κι αιώνες. Από την άλλη, το γεγονός ότι λειτουργεί ψηφιακά, σημαίνει ότι υπάρχουν κάποια ειδικά σημεία που πρέπει να προσέξει ο ιδιοκτήτης τους. Ένα από αυτά είναι και η πλατφόρμα CMS που θα χρησιμοποιήσει για την κατασκευή του.

Εδώ θα δούμε τις δύο πιο γνωστές: το WooCommerce και το VirtueMart.

Κατασκευή eshop με WordPress + WooCommerce = Επιτυχία;

woocommerce-logoΠαρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα WordPress CMS αρχικά ξεκίνησε σχεδόν αποκλειστικά για blogging, με το πέρασμα του χρόνου έχει εξελιχθεί σε ένα εξαιρετικά ισχυρό και πλούσιο σε χαρακτηριστικά λογισμικό πάνω στο οποίο μπορούν να στηθούν ιστοσελίδες κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και των e-commerce websites. Ωστόσο, το WordPress δεν είναι η ιδανική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για όλους.

Για να ακριβολογούμε, το WordPress απευθείνεται σε όσους επιθυμούν:

  • Να έχουν τον πλήρη έλεγχο της ιστοσελίδα τους,
  • Να δουλεύουν εύκολα άπτυχές του site τους, που δεν σχετίζονται άμεσα με το ηλεκτρονικό εμπόριο (blog, σελίδες, κλπ),
  • Να ξεκινήσουν με ένα μικρό site το οποίο θα αναπτυχθεί στη συνέχεια
  • Να χρησιμοποιούν σχετικά απλά συστήματα επεξεργασίας πληρωμών (δηλαδή PayPal, Amazon ή το Google Wallet).

Υπάρχουν πολλά WordPress plugins που μπορούν να μετατέψουν ένα απλό WordPress site σας σε e-commerce site, αλλά μακράν το πιο δημοφιλές και αξιόπιστο είναι το WooCommerce της WooThemes. Με λίγα λόγια, το WooCommerce είναι δωρεάν και open source plugin για e-commerce που επιτρέπει τη πώληση προϊόντων μέσω ενός site WordPress. Το plugin αυτό χρησιμοποιούν περίπου 3.2 εκατομμύρια χρήστες του WordPress!

Είναι το WooCommerce για σας;

Αν σκοπεύετε να κατασκευάσετε ένα WordPress e-commerce site τότε το WooCommerce θα πρέπει σίγουρα να είναι ψηλά στην λίστα με τα πράγματα που αξίζουν τη προσοχή σας. Το plugin αυτό είναι εύκολο στη χρήση, θα σας κρατάει ενήμερους για τις εισερχόμενες πωλήσεις, σας βοηθά να διαχειριστείτε το stock σας και μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε κάθε site και ανάγκη. Παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες διαχείρισης τόσο φυσικών όσο και ψηφιακών προϊόντων και είναι αρκετά λειτουργικό και ευέλικτο ώστε να αποτελεί μία καλή και μακροπρόθεσμη επιλογή plugin για e-commerce.

Joomla και VirtueMart: ο τέλειος συνδυασμός;

virtuemart-logoΗ δημοτικότητα του Joomla έχει φθάσει στα ύψη κι έτσει όλο και περισσότεροι χρήστες θέλουν να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική επιχείρηση βάσει των σχεδίων Joomla τους. Ως εκ τούτου, οι επεκτάσεις της εν λόγω πλατφόρμας που διατίθενται για το ηλεκτρονικό εμπόριο έχουν γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη και ωρίμανση τα τελευταία χρόνια. Όταν πρόκειται για το ηλεκτρονικό εμπόριο στο Joomla, το VirtueMart είναι αυτό που πρέπει να σας έρχεται αμέσως στο μυαλό.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το VirtueMart είναι ένα από τα πρώτα extension για e-commerce του Joomla κι εξελίσεται ασταμάτητα εδώ και 10 χρόνια. Είναι μίας από τις πλέον αποτελεσματικές λύσεις e-commerce καθώς μπορεί πολύ εύκολα να ενσωματωθεί με το Joomla CMS για να προσφέρει ένα τέλειο περιβάλλον για online αγορές.

Τα πλεονεκτήματα του Joomla + VirtueMart combo

Το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του Virtuemart είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα στον χρήστη να ελέγχει το κατάστημα, τα προϊόντα, τις ρυθμίσεις και τις λίστες χρηστών κατευθείαν μέσα από το Joomla. Μόλις εγκατασταθεί το VirtueMart γίνεται ένα με το Joomla. Επιπλέον, το εν λόγω extension κάνει πολύ εύκολη τη δημιουργία και διαχείτιση κατηγοριών στο κατάστημα και υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό επιλογών αποστολής και πληρωμής της παραγγελίας. Μόλις στήσετε το eshop σας με το VirtueMart, θα αποκτήετε πολλές επιλογές για την προβολή των προϊόντων σας, την προσφορά κουπονιών και άλλων χαρακτηριστικών που θα περίμενε κανείς από ένα καλό λογισμικό αγορών.

Είναι το VirtueMart για το Joomla για σας;

Συνολικά, αν σκοπεύετε να κατασκευάσετε ένα μικρού ή μεσαίου μεγέθους eshop, τότε το VirtueMart θα πρέπει να είναι μια από τις πρώτες επιλογές σας. Η ενσωμάτωση με το Joomla προσφέρει πάρα πολλές δυνατότητες για τη διάταξη και παραμετροποίηση των eshops. Επιπλέον οι πολλές δυνατότητες διαχείρισης προϊόντων που προσφέρει είναι όλες πολύ απλές στη χρήση.

Συμπέρασμα

Ούτε το WordPress ούτε το Joomla έχουν φτιαχτεί με σκοπό την κατασκευή eshops. Ωστόσο, με τη βοήθεια των προαναφερθέντων επεκτάσεων ηλεκτρονικού εμπορίου, μπορούν να κατασκευάσουν ένα πρώτης τάξης ηλεκτρονικό κατάστημα.

Facebooktwittergoogle_plus

The post WooCommerce εναντίον VirtueMart | SEO Dominator appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/virtuemart-vs-woocommerce-2016/

No comments:

Post a Comment