Friday 16 September 2016

Μεταφράστε την Ιστοσελίδα σας στα Αγγλικά | SEO Dominator

Γιατί πρέπει να μεταφράσετε την ιστοσελίδα σας στα Αγγλικά

Όταν κάποιος κατασκευάζει ή σκέφτεται να κατασκευάσει μία ιστοσελίδα, σίγουρα έχει πάρα πολλά πράγματα στο μυαλό του. Ένα από αυτά είναι και το περιεχόμενο με το οποίο θα γεμίσει τις σελίδες του, είτε αυτό θα έχει τη μορφή άρθρων ή βίντεο είτε θα είναι απλά περιγραφές προϊόντων.

Εννοείται πως περιεχόμενο ενός site είναι αυτό που εν τέλει θα τον «κερδίσει» και θα τον κάνει να κάνει κλικ σε αυτήν και να γίνει πελάτης ή αναγνώστης της. Όσο όμορφη και να είναι αισθητικά μία ιστοσελίδα, είναι άχρηστη αν δεν έχει καλό περιεχόμενο.

english-americanΠολλοί άνθρωποι, όταν η κατασκευή ιστοσελίδας τους φθάσει στη φάση της συγγραφής και προσθήκης περιεχόμενου, αντιμετωπίζουν ένα σημαντικό δίλημμα: να το γράψουν ή να το παράγουν μόνο στα Ελληνικά ή και σε κάποια άλλη γλώσσα (κατά προτίμηση Αγγλικά); Εννοείται πως κάτι τέτοιο εμπεριέχει και αλλαγή στη δομή του site, καθώς αν το περιεχόμενο του είναι στα Αγγλικά αλλά το μενού περιήγησης του στα Ελληνικά, κάποιος που δεν είναι Έλληνας απλά δεν θα μπορέσει να βγάλει άκρη. Αυτό είναι που κάνει πολλούς να αποφεύγουν τη μετάφραση του site τους. Κατά τη γνώμη μου αυτό είναι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος.

Μπορεί η γλώσσα μας να είναι από τις πιο αρχαίες και πιο όμορφες του κόσμου, ωστόσο σίγουρα δεν είναι δημοφιλής, καθώς ομιλείται μόνο σε δύο χώρες του κόσμου, την Ελλάδα και την Κύπρο, ο πληθυσμός των οποίων σε σύνολο δεν ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια ανθρώπους. Αυτό σημαίνει ότι ένα site αποκλειστικά στα Ελληνικά, απλά στην ουσία αποκλείει όλους τους άλλους επισκέπτες. Αυτό μπορεί να μην είναι απαραίτητα κακό. Αν το εν λόγω site απευθύνεται αποκλειστικά σε Έλληνες και Κύπριους, τότε η μετάφραση του δεν είναι και τόσο αναγκαία. Αν όμως είναι ένα εμπορικό site που απευθύνεται σε πελάτες σε όλο τον κόσμο, τότε σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η απουσία μετάφρασης του τουλάχιστον στα Αγγλικά.

Καλώς ή κακώς, τα Αγγλικά είναι η «παγκόσμια γλώσσα», πράγμα που σημαίνει ότι ένα site στα Αγγλικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν από οποιοδήποτε χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, μιας που η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών του internet μπορεί τουλάχιστον να διαβάσει και να καταλάβει Αγγλικά, ακόμη και αν δεν μπορεί να τα μιλήσει. Μία μετάφραση του site σας στα Αγγλικά, θα κάνει το περιεχόμενο του, είτε αυτό είναι προϊόντα που πουλάτε είτε οι απόψεις γύρω από κάποιο θέμα, ταινία, τηλεοπτική σειρά κλπ, προσβάσιμο σε ΟΛΟ τον κόσμο. Αν έχετε επιχείρηση, αυτό σημαίνει ότι θα αποκτήσετε νέους πιθανούς πελάτες από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης! Ειλικρινά, πέρα από αυτό που ανέφερα στη προηγούμενη παράγραφο, δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο για να ΜΗΝ μεταφράσετε το site σας στα Αγγλικά.

Πώς μπορεί να γίνει αυτή η μετάφραση

translate-websiteΕννοείται πως αν έχετε proficiency ή αν απλά γνωρίζετε να μιλάτε και να γράφετε καλά στα Αγγλικά, τότε μπορείτε να αναλάβετε εσείς ο ίδιος τη μετάφραση και μετατροπή του site σας. Αν όμως δεν το πολυέχετε με τις ξένες γλώσσες, δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε! Υπάρχουν πολλές εφαρμογές και plugins που μπορούν να κάνουν τη μετάφραση αυτή αυτόματα.

Το πρόβλημα όμως με τις αυτόματες μεταφράσεις, είναι ότι πολύ συχνά βγαίνουν ακαταλαβίστικές (όποιος έχει χρησιμοποιήσει το Google Translate σίγουρα καταλαβαίνει τι εννοώ), πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα να χρειαστεί να τους κάνετε κάποιες διορθώσεις πριν να ανεβάσετε τη μεταφρασμένη σας σελίδα. Πρόκειται για μία διαδικασία που πάλι απαιτεί κάποιες γνώσεις αγγλικών, αλλά θα πάρετε μία γενική εικόνα και ιδέα για το πώς είναι το περιεχόμενο σας στα Αγγλικά. Εδώ να πούμε πως υπάρχουν και κάποια plugins για πλατφόρμες όπως το WordPress που μπορούν να μεταφράσουν πολύ εύκολα και καλά τα μενού και άλλα παρόμοια μέρη του site σας.

Η καλύτερη λύση για μετάφραση πάντως είναι σίγουρα η ανάθεση του project σε κάποιον επαγγελματία μεταφραστή. Σίγουρα θα έχει κάποιο κόστος, αλλά υπάρχουν τόσο πολλοί «ελεύθεροι μεταφραστές» αλλά και μεταφραστικά γραφεία στην αγορά που σίγουρα θα βρείτε μία τιμή που να ταιριάζει στο βαλάντιο σας.

Όπως και να έχει και όποια επιλογή και να κάνετε, ένα πράγμα είναι σίγουρο: η μετάφραση του site σας σίγουρα θα αυξήσει την επισκεψιμότητα του, ενώ μπορεί να σας αποφέρει και υψηλότερες θέσεις στα SERPs της Google. Μην εμποδίσετε την ανάπτυξη της ιστοσελίδας της, κρατώντας την μόνο στα Ελληνικά.

Facebooktwittergoogle_plus

The post Μεταφράστε την Ιστοσελίδα σας στα Αγγλικά | SEO Dominator appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/translate-website-to-english/

No comments:

Post a Comment