Thursday 15 September 2016

5 Τρόποι για να βελτιώσετε την ταχύτητα στο WordPress|SEO Dominator

Κάντε το WordPress site σας ταχύτερο σήμερα με αυτές τις 5 απλές συμβουλές

Η ταχύτητα φόρτωσης ενός site είναι πλέον από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατάταξης στις σελίδες αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης. Μία σελίδα που φορτώνει γρήγορα θεωρείται πιο φιλική προς τον χρήστη. Επίσης, ο μέσος επισκέοτης μίας σελίδας περιμένει το πολύ 3 δευτερόλεπτα πριν να περάσει στο επόμενο site, οπότε όπως καταλαβαίνετε, η ταχύτητα φόρτωσης είναι κάτι που θα πρέπει να πάρετε πολύ στα σοβαρά κατά τη κατασκευή ιστοσελίδων.

Αν έχετε ήδη ένα site ή σελίδα στο WordPress ή αν σκέφτεστε να δημιουργήσετε μία εκεί, τότε σας έχω πολύ καλά νέα: η βελτιστοποίηση της ταχύτητας του site σας μπορεί να γίνει πάρα πολύ εύκολα. Δείτε 5 απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα για να κάνετε το WordPress site σας να φορτώνει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

speedometer-wp

1. Βελτιώστε το Hosting σας

Μία αναβάθμιση στο σχέδιο ή πακέτο hosting της ιστοσελίδας σας, θα έχει σίγουρα σαν αποτέλεσμα μία σχεδόν άμεση βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης της. Η “μετακόμιση” του site σας σε έναν Host που ειδικεύεται στα WordPress sites, όπως το WP Engine, σίγουρα θα σας βοηθήσει να πετύχετε την επιθυμητή ταχύτητα για το site σας. Οι εξειδικευμένοι hosts θα σας προσφέρουν καλύτερο caching, βελτιωμένη ασφάλεια και πολύ καλή και γρήγορη υποστήριξη για τα WordPress sites σας.

2. Διαγράψτε τα άσκοπα Plugins

Σύμφωνα με τις σελίδες συχνών ερωτήσεων του WordPress.org, η διαγραφή των άχρηστων plugins από ένα site, είναι ο πιο γρήγορος κι εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε τις επιδόσεις του σε ό,τι αφορά την ταχύτητα φόρτωσης. Αυτό συμβαίνει γιατί όσο περισσότερα plugins έχει ένα site, τόσο περισσότερο κώδικα θα πρέπει να φορτώσει το πρόγραμμα περιήγησης που προσπαθεί να ανοίξει τη σελίδα. Όσο περισσότερος κώδικα πρέπει να φορτώσει ένας browser, τόσο πιο πολύ θα κάνει να ανοίξει μία σελίδα. Απενεργοποιήστε ή να διαγράψτε τα plugins που θεωρείτε περιττά λοιπόν και ελέγξετε αν το site φορτώνει γρηγορότερα. Τα αποτελέσματα θα σας καταπλήξουν. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα profiler plugin (όπως το Ρ3) για να δείτε ποια plugins επιβραδύνουν το WordPress site σας και ποια μπορείτε ή πρέπει να ξεφορτωθείτε.

3. Επιλέξτε το σωστό theme

theme-speedΗ εμφάνιση και το περιεχόμενο ενός website συνήθως βασίζεται σε ένα έτοιμο theme ώστε να μειωθεί σε μεγάλο βαθμό ο χρόνος ανάπτυξης και σχεδιασμού του site. Επιπλέον, τα περισσότερα themes προσφέρουν σημαντικές λειτουργίες και παρέχουν και δυνατότητες προσαρμογής και παραμετροποίησης τους. Κάποια από αυτά τα themes όμως, είναι υπερφορτωμένα με λειτουργίες που δεν χρειάζεται το site σας, οι οποίες και θα καθυστερήσουν σημαντικά τη φόρτωση των σελίδων του. Επιλέξτε λοιπόν ένα που να ταιριάζει στην αισθητική σας και να έχει όσες λειτουργίες χρειάζεστε και καμία παραπάνω. Ένα καλό παράδειγμα τέτοιων themes είναι το Genesis Theme Framework.

4. Χρησιμοποιήστε ένα Content Delivery Network (CDN)

Ένα Content Delivery Network (CDN) τοποθετεί τα αρχεία και τις εικόνες του site σας σε διαφορετικές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε όταν ένας επισκέπτης επισκέπτεται την ιστοσελίδα σας, να λαμβάνει το περιεχόμενο της από servers που είναι γεωγραφικά κοντά του, έτσι ώστε η σελίδα να φορτώνει πιο γρήγορα. Τα CDN σίγουρα δεν είναι για όλους, αλλά αν το site σας περιέχει μεγάλα αρχεία πολυμέσων (όπως εικόνες ή βίντεο) και δέχεται επισκέπτες από πολλές και διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες, τότε ένα CDN θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση του.

5. Χρησιμοποιήστε ένα caching Plugin

To Caching μπορεί να βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τη βελτιστοποίηση της ταχύτητας ενός site. Ένα caching plugin στην ουσία δημιουργεί μια στατική HTML σελίδα για κάθε σελίδας του site σας. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει απλά ότι οι επισκέπτες σας δεν θα κάνουν αιτήματα στον κεντρικό υπολογιστή σας κάθε φορά που “προσγειώνονται” στο site σας, πράγμα που θα επιταχύνει σημαντικά την ιστοσελίδα σας. Υπάρχουν πολλά caching plugins για το WordPress, αλλά τα πιο δημοφιλή είναι τα W3 Total Cache and WP Rocket.

Facebooktwittergoogle_plus

The post 5 Τρόποι για να βελτιώσετε την ταχύτητα στο WordPress|SEO Dominator appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/5-wordpress-tips-for-speed/

No comments:

Post a Comment