Τα βασικά για τα εσωτερικά links και πως βοηθάνε στο SEO
Οικοδόμηση των εσωτερικών links είναι η πιο εύκολη και διαχρονική SEO στρατηγική.
Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο, θα είστε σε θέση να πάτε στην ιστοσελίδα ή το blog σας και αρχίστε να δημιουργείτε αποτελεσματικές εσωτερικές διασυνδέσεις αμέσως.
Σας ακούγεται καλό;
Ας ξεκινήσουμε:
Εσωτερικά links
Τι είναι τα εσωτερικά lnks;
Με απλά λόγια, εσωτερικό link είναι όταν δημιουργείτε ένα link από μία σελίδα ενός domain σε μια άλλη στο ίδιο όμως domain.
Εδώ είναι το πώς θα φαινόταν ένα εσωτερικό lnk σε μορφή HTML:
<a href=»http://seogreece.org»> SEO IN GREECE </a>
Και εδώ το πώς φαίνεται χωρίς το HTML: SEO IN GREECE
Γιατί είναι σημαντικά τα εσωτερικά lnks;
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να χρησιμοποιείτε εσωτερικά lnks
Ροή Κύρους (Authority): Με το τα εσωτερικά lnks στέλνετε links της ίδιας αξίας σε μια άλλη σελίδα. Με την πάροδο του χρόνου αυτό θα δημιουργήσει Κύρος στην ιστοσελίδα σας και θα κάνει τις προσπάθειές σας για οικοδόμηση links πιο αποτελεσματικές.
Καταχώρηση σε καταλόγους: Τα εσωτερικά lnks επιτρέπουν στους crawlers των μηχανών αναζήτησης να καταχωρούν σωστά την ιστοσελίδα σας στους διάφορους καταλόγους.
Το ποσοστό εγκατάλειψης: Τα εσωτερικά lnks θα μειώσουν το ποσοστό εγκατάλειψης στο site σας και θα αυξήσουν τις εμφανίσει σελίδων και τον μέσο χρόνο παραμονής στο site σας.
Κατεύθυνση των πωλήσεων: Μιας που η ιστοσελίδα είναι δική σας, μπορείτε να «υπαγορεύσετε» εσείς σε ποιες σελίδες θα πρέπει να πάει ο χρήστης. Αν προσπαθείτε να πουλήσετε ένα προϊόν ή ακόμα και να οδηγήσετε τα leads σας, μπορείτε να δομήσετε το site σας με τέτοιο τρόπο που τα εσωτερικά links θα οδηγούν τους χρήστες στις πιο σημαντικές money pages του site σας.
11 Κανόνες για τα εσωτερικά lnks
Θα πρέπει να ακολουθήσετε τους παρακάτω κανόνες για να είστε σίγουροι ότι τα εσωτερικά lnks σας θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην οργανική ανάπτυξη σας:
1. Χρησιμοποιήστε πανομοιότυπο anchor text (exact match anchor text)
Τα εσωτερικά lnks αξιολογούνται με διαφορετικό τρόπο από το εξωτερικό anchor text των εξωτερικών Link. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πανομοιότυπα και πλούσια σε keywords anchors για εσωτερικά lnks. Απλά φροντίστε να κάνετε πάντα αυτό που θα είναι καλύτερο και πιο φυσικό για τον χρήστη
2. Να είστε έξυπνοι σχετικά με την πρώτη εμφάνιση του κάθε link
Είναι γνωστό στη βιομηχανία SEO, ότι η Google μετράει μόνο το πρώτο anchor text του κάθε εσωτερικού link. Δηλαδή, αν έχετε παραπάνω από ένα links για την ίδια σελίδα στην ίδια σελίδα σας, η Google θα μετρήσει μόνο το πρώτο anchor text που χρησιμοποιήσατε. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φερθείτε έξυπνα στη διαμόρφωση της συγκεκριμένης σελίδας.
Θα πρέπει να θυμάστε ότι τα links στην πλοήγηση σας ανήκουν στα εσωτερικά lnks σας.
Έτσι, αν προσπαθείτε να βελτιώσετε την ορατότητα μιας συγκεκριμένης σελίδας ή keyword, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα ισχυρό anchortext για την πρώτη εμφάνιση του link. Αυτό είναι εύκολο να το κάνετε, αν δεν είναι στη πλοήγηση σας.
3. Εκμετάλλευση της αρχική σελίδα σας
Η αρχική σελίδα είναι συνήθως η ισχυρότερη σελίδα σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα και θα πρέπει να αξιοποιήσετε σωστά το Κύρος της. Θα πρέπει λοιπόν να είστε εξαιρετικά επιλεκτικοί σχετικά με τα εσωτερικά lnks που έχετε στην αρχική σελίδα σας και τα σελίδες στις οποίες οδηγούν. Θέλετε να ρέει όσο το δυνατόν περισσότερο Κύρος στις πιο σημαντικές σελίδες του site σας.
4. Bαθιά links
Για να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή καταχώρηση σε καταλόγους για το site σας, θα πρέπει να προσπαθήσετε να οικοδομήσετε τα λεγόμενα βαθιά links όποτε είναι δυνατόν. Το χτίσιμο εσωτερικά lnks σε πιο βαθιές σελίδες του site σας θα βοηθήσει τη Google ή τις άλλες μηχανές αναζήτησης να ανακαλύψουν τις σελίδες αυτές και αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, θ’ αρχίσουν να στέλνουν και περισσότερο οργανικό traffic σε αυτές.
5. Χρησιμοποιήστε τη «δομή Σιλό» για μέγιστη Σχετικότητα
Θα πρέπει πάντα να σχεδιάζετε τη στρατηγική σας για εσωτερικά lnks με σκοπό και πυξίδα την καλύτερη εξυπηρέτηση των χρηστών σας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μια δομή η οποία θα εξυπηρετεί τόσο το χρήστη όσο και τις μηχανές αναζήτησης. Για να έχετε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις λεγόμενες δομές σιλό. Μια δομή σιλό είναι στην ουσία μια ομάδα σελίδων με πολύ σχετικό περιεχόμενο που συνδέονται με links μεταξύ τους.
Αυτό δημιουργεί ένα ισχυρό ιστό σχετικότητας, η οποία θα ενισχύσει την ορατότητα της κάθε σελίδας.
6. Να χρησιμοποιείτε πάντα το DoFollow tag
Τα εσωτερικά links σας θα πρέπει πάντα να είναι DoFollow. Η μόνη φορά που είναι καλό και σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί το «nofollow» tag στο site σας είναι όταν χρησιμοποιείτε links θυγατρικών (affiliate links) ή στο τμήμα σχολίων του blog σας. Ακόμη και όταν προσπαθείτε να εξαλείψετε το διπλό / ίδιο / αντεγραμμένο περιεχόμενο, θα πρέπει να εξακολουθούν να χρησιμοποιείτε μόνο τα tags «noindex» και «follow».
7. Ανοίξτε τα links σας σε Νέο Παράθυρο
Προσωπικά, ρυθμίζω όλα τα links μου για να ανοίγουν σε ένα νέο παράθυρο. Πιστεύω ότι στους χρήστες δεν αρέσει να χάνουν τη θέση τους στην ανάγνωση ενός άρθρου επειδή κλίκαραν σε ένα link. Αυτό συμβαίνει όταν ένας πόρος δεν ανοίγει σε ένα νέο παράθυρο, πράγμα που αναγκάζει τον χρήστη να ψάχνει να βρει που είχε μείνει …
Είναι τόσο τραγικό αυτό; Όχι. Είναι όμως πολύ ενοχλητικό!
Πάντα λέω στους πελάτες μου να ρυθμίζουν κάθε link τους για να ανοίγει σε ένα νέο παράθυρο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα εσωτερικά links, γιατί αλλιώς ο επισκέπτης μπορεί να εγκαταλείψει το site σας γρήγορα!
8. ALT Tag = Anchor Text
Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να θέλετε να συνδέσεστε με link τις εικόνες σας σε μια εσωτερική πηγή. Προτού το κάνετε λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι το ALT Tag σας αντανακλά το keyword της σελίδας στην οποία θα συνδεθεί με το link. Για παράδειγμα, αν ήθελα να συνδέσω μια εικόνα από αυτό το άρθρο στο άρθρο μου για το «Πως να γινεις expert στο SEO«, θα χρησιμοποιιύσα τον όρο «seo expert» στο ALT Tag μου. Η Google θεωρεί το ALT Tag ως anchor text σε links μέσω εικόνας.
9. Αποφύγετε αυτά τα λάθη κωδικοποίησης
Τα εσωτερικά links σας θα πρέπει πάντα να είναι σε μορφή HTML. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα Javascript links καθώς και όλα τα links που είναι ενσωματωμένα σε Flash στοιχεία (δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείτε το Flash έτσι κι αλλιώς!). Οι αράχνες των μηχανών αναζήτησης συνήθως δεν μπορούν ανιχνεύσουν τα links αυτού του τύπου. Αυτή η αδυναμία ανίχνευσης μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην καταχώρηση του site σας σε καταλόγους και στο Κύρος του.
10. Τα χειροκίνητα εσωτερικά links είναι τα καλύτερα
Προτείνω να μην χρησιμοποιείτε plugins για τα εσωτερικά links. Υπάρχουν plugins που αυτοματοποιούν την διαδικασία δημιουργίας των εσωτερικών links και θα πρέπει να αποφεύγονται, διότι Α) τα plugins δεν λαμβάνουν υπόψη την εμπειρία του χρήστη και τις προθέσεις του και Β) τα plugins δημιουργούν τα εσωτερικά links με τυχαίο τρόπο.
Η διαδικασία δημιουργίας εσωτερικών links αποσκοπεί στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη.
Για παράδειγμα, πώς θα μπορούσε να ξέρει κάποιο plugin ότι θέλω οι χρήστες μου να πάνε σε κάποια συγκεκριμένη σελίδα για να εγγραφούν στη λίστα e-mail μου;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Δεν μπορεί.
Πάντα λοιπόν να κάνετε τα εσωτερικά links σας χειροκίνητα και να σκέφτεστε τον χρήστη!
11. Μην το παρακάνετε με τα εσωτερικά links
Δεν πρέπει ποτέ να οικοδομείτε εσωτερικά links απλά και μόνο για να «ξεγελάτε» τις μηχανές αναζήτησης. Ο σκοπός ενός link στο site σας είναι να βοηθήσει τον αναγνώστη σας.
Αν φλομώσετε τους αναγνώστες σας στα links, θα τους προσφέρετε μία άθλια εμπειρία χρήστη καθώς δεν θα ξέρουν σε ποιο link να πρωτοκάνουν κλικ!
Αυτό θα οδηγήσει σε αδράνεια και σε υψηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης.
Παν μέτρον άριστον λοιπόν.
Τα πολλά εσωτερικά links καθιστούν προβληματική την καθοδήγηση των χρηστών σας μέσα στο το site σας και διασπάνε τη ροή του Κύρους σε κάθε σελίδα.
Περισσότερα links = μικρότερη ροή Κύρους ανά link
Λιγότερα links = μεγαλύτερη ροή Κύρους ανά link
Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τα εσωτερικά links!
Τώρα ξέρετε όλα όσα πρέπει γνωρίζετε για να δημιουργήσετε εξαιρετικά αποτελεσματική εσωτερικά links στην ιστοσελίδα σας. Απλά ακολουθήστε τους κανόνες, αναλάβετε δράση, και ετοιμαστείτε να δείτε το Κύρος της ιστοσελίδας σας και το οργανικό traffic να αυξάνεται σε βάθος χρόνου.
The post Internal Links και SEO appeared first on D.K.S.E.O. GREECE.
from D.K.S.E.O. GREECE http://seogreece.org/internal-links/
No comments:
Post a Comment