Tuesday 7 February 2017

Ένας απλός οδηγός για SEO τιμές

Πως καθορίζοντε οι τιμές στο Search Engine Optimization – Διαβάστε τον οδηγό μας

Σκοπός μου σε αυτό το άρθρο είναι να σας βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ ώστε να μπορέσετε να καταλάβετε πως υπολογίζονται και διακυμαίνονται οι SEO τιμές,το γενικό κόστος αλλά και τα πακέτα τα οποία και διαμορφώνουν έναν τιμοκατάλογο προκειμένου να μπορέσετε να επιλέξετε τις καλύτερες και πιο συμφέρουσες υπηρεσίες για το site ή την επιχείρηση σας.

Πόσο θα μου κοστίσει το SEO και γιατί;

times paketa kai kostos seoΑυτή είναι συνήθως μια από τις πρώτες ερωτήσεις που οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων κάνουν σε κάποιο ειδικό του SEO, όταν αποφασίσουν πως η βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης είναι απαραίτητη για την επιχείρηση τους.

Η απάντηση που λαμβάνουν είναι σχεδόν πάντα η εξής: «Εξαρτάται».

Ομολογουμένως, αυτή απάντηση δεν είναι και πολύ ικανοποιητική, κυρίως γιατί η έλλειψη μιας ξεκάθαρης απάντησης σε θέματα τιμής συχνά μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι ο άλλος απλά ψάχνει τρόπους να μας χρεώσει όσο το δυνατόν περισσότερο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που καθορίζουν τις τιμές για ψηφιακές υπηρεσίες marketing και SEO.

Η σημασία του SEO

Από την εμπειρία μου, μπορώ να σας πω ότι δεν υπάρχει μία στάνταρ τιμή για το SEO. Ο κάθε ειδικός και η κάθε επιχείρηση θέτει τις δικές του τιμές και οι διαφορές ανάμεσα στα πακέτα ενός ειδικού κι ενός άλλου μπορεί να είναι της τάξης μερικών δεκάδων ή κι εκατοντάδων Ευρώ.

Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε βρείτε πακέτα SEO που να ταιριάζουν στις ανάγκες και το μπάτζετ της επιχείρησης σας χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε μία περιουσία. Το παν είναι να καταλάβετε τι είναι το SEO και γιατί είναι τόσο σημαντικό για την επιχείρηση σας, πως και πόσο μπορεί να τη βοηθήσει δηλαδή.

Πολύ ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται για μία καλύτερη παρουσία στο διαδίκτυο, συγχέουν έννοιες όπως το πληρωμένο και το οργανικό traffic.

Δεδομένου ότι το Google είναι η κύρια πηγή τόσο πληρωμένου όσο και οργανικού traffic, το SEO είναι αυτό που θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό το site σας να έχει μία σταθερή ροή στοχευμένου traffic.

Το SEO στην ουσία βοηθά τις μηχανές αναζήτησης να καταλάβουν τι είναι η ιστοσελίδα σας και πόσο σχετική είναι με αυτά που ψάχνουν οι χρήστες τους. Αν οι ιστοσελίδες σας είναι σχετικές και αρκούντως έγκυρες, τότε το site σας θα βγαίνει σε υψηλές θέσεις στις σελίδες αποτελεσμάτων αναζητήσεων. Όσο πιο υψηλές οι θέσεις σε αυτές τις σελίδες, τόσο περισσότερο traffic θα έχετε.

To SEARCH ENGINE OPTIMIZATION είναι το απαραίτητο όπλο που θα πρέπει να έχει στα χέρια του κάθε επιχειρηματίας που θέλει να ανεβάσει τις πωλήσεις του στο ιντερνετ.Εαν θέλετε ένα εξατομικευμένο SEO Πλάνο για την επιχείρηση σας,έχουμε την λύση.Διαβάστε για την πετυχημένη φόρμουλα υψηλών κατατάξεων και απογειωθείτε στις μηχανές αναζήτησης

Τι ακριβώς κάνει ένας ειδικός στο SEO;

Όταν προσλαμβάνετε έναν ειδικό ή μια εταιρεία για να αναλάβει το SEO σας, τότε αυτοί θα κάνουν κάποιες ή και όλες τις παρακάτω κινήσεις. Η λίστα που θα δείτε δεν είναι σταθερή καθώς το SEO αλλάξει και εξελίσσεται διαρκώς.

Ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες είναι εφάπαξ και γίνονται μόνο κατά την έναρξη μιας εκστρατείας ενώ άλλες πρέπει να γίνονται συνεχώς ή σε τακτά διαστήματα.

Διαβάστε την παρακάτω λίστα λοιπόν και να πάρτε το χρόνο για να καταλάβετε όσο το δυνατόν καλύτερα τι κάνουν οι εταιρίες και οι ειδικοί του SEO για σας, προκειμένου όχι μόνο να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις όσο αφορά το κόστος του SEO, αλλά και να είστε σε θέση να κρίνετε τις απαντήσεις.

Ερευνα αγοράς

Σε αυτό το βήμα θα γίνει έρευνα της εταιρείας σας, των ανταγωνιστών της, των προϊόντων σας, του κλάδου σας γενικότερα και τις τακτικές και στρατηγικές online μάρκετινγκ που είναι πιο αποτελεσματικές σε αυτόν.

Ενδελεχής έρευνα των ανταγωνιστών σας

Εδώ θα γίνει λεπτομερής έρευνα των ανταγωνιστών σας και των τακτικές και στρατηγικών μάρκετινγκ που χρησιμοποιούν. Ειδικότερα, θα μελετηθούν οι δραστηριότητες online μάρκετινγκ που είχαν σαν αποτέλεσμα την αυξανόμενη προβολή τους στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό περιλαμβάνει την ανάλυση των εξής παραγόντων:

* Προφίλ links: Θα μελετηθεί το πως αποκτούν back links υψηλής ποιότητας τα οποία παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην απόκτηση μεγαλύτερων κατατάξεων και την αύξηση της ορατότητας στις μηχανές αναζήτησης.

* Την βελτιστοποίηση στο site τους: Έτσι ο SEO σας θα καταλάβει τις λέξεις κλειδιά που “στοχεύουν” οι σελίδες των ανταγωνιστών σας.

* Τις δραστηριότητες μάρκετινγκ περιεχομένου τους: Αυτό θα δείξει πως χρησιμοποιούν το περιεχόμενο τους για προσέλκυση links κάτι που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο σημερινό περιβάλλον της Google.

Ανάπτυξη και Υλοποίηση στρατηγικής

Σε αυτό το στάδιο θα γίνει η ανάπτυξη στρατηγικών για την επιχείρησή σας οι οποίες θα βελτιώσουν την κατάταξη του site σας στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης. Για τις περισσότερες μικρές επιχειρήσεις κι εταιρείες οι στρατηγικές αυτές είναι ως επί το πλείστον στάνταρ.

Όσες επιχειρήσεις όμως δραστηριοποιούνται σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές αγορές, απαιτούν ειδικές προσεγγίσεις για την όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση των ισχυρότερων ανταγωνιστών τους.

Όταν έχετε μια στρατηγική που κοστίζει πολλές χιλιάδες Ευρώ, το κόστος αυτό ανταποκρίνεται στην εμπειρία και τη δημιουργικότητα του συμβούλου SEO που της δημιούργησε.

Έρευνα για λέξεις- κλειδί

Η έρευνα για λέξεις κλειδιά βρίσκεται στο επίκεντρο όλων όσων κάνει ένας ειδικός SEO.

Στο παρελθόν απλά γινόταν μια σύντομη έρευνα γύρω από τις φράσεις-κλειδιά που οι υποψήφιοι πελάτες γράφουν σε μηχανές αναζήτησης. Στη συνέχεια γινόταν μια εκτίμηση της συνάφειας και της ανταγωνιστικότητας των λέξεων-κλειδιών που βρέθηκαν επιλέγονταν αυτές που θα αποτελούσαν τον στόχο της ιστοσελίδας. Τέλος, η εν λόγω ιστοσελίδα βελτιστοποιούταν με βάση αυτές τις λέξεις-κλειδιά.

Παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει πλέον αλλαγές στο Google με αποτέλεσμα όλες οι αναζητήσεις και οι λέξεις-κλειδιά να κρυπτογραφούνται και να μην εντάσσονται στα analytics σας, η κατανόηση των λέξεων-κλειδιών είναι ακόμη πολύ σημαντική, επειδή θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους πελάτες σας και πώς αυτού σας ψάχνουν στο διαδίκτυο.

Οι σωστές λέξεις- κλειδιά θα επιτρέψουν στην ομάδας SEO σας να γράψει συναρπαστικό περιεχόμενο, τίτλους σελίδων και meta περιγραφές. (ειδικά σημεία σε κάθε σελίδα που βοηθούν την Google να καταλάβει το θέμα μίας σελίδας)

Για τις μικρότερες επιχειρήσεις με μικρό αριθμό των σελίδων στο site τους, η έρευνα για λέξεις – κλειδί γίνεται συνήθως κατά την έναρξη μιας εκστρατείας και βοηθά την ομάδα SEO να δημιουργήσει βελτιστοποιημένους τίτλους σελίδων και μετα-περιγραφές και να κάνει συστάσεις για της βελτίωση του περιεχομένου του site.

Σε μεγαλύτερα sites, όπως αυτά των eshops, η έρευνα για λέξεις – κλειδί δεν σταματά ποτέ και οδηγείς σε μηνιαίες βελτιστοποιήσεις που θα βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες σελίδες του site να πετύχουν υψηλές κατατάξεις στις μηχανές αναζήτησης.

On site Optimisation και συστάσεις

Σε αυτό το στάδιο θα γίνει βελτιστοποίηση των σελίδων του δικτυακού σας τόπου.

Με βάση την έρευνα που θα έχει κάνει η ομάδα SEO σας, θα δημιουργήσει τους κατάλληλους τίτλους και τις meta-περιγραφές meta. Επιπλέον, ανάλογα με τα πακέτα SEO που προσφέρουν, θα κάνουν κάποιες αλλαγές στο περιεχόμενο της σελίδας ή θα κάνουν συστάσεις για να κάνετε εσείς ο ίδιος αυτές τις αλλαγές. Επίσης, ενδέχεται να δημιουργήσουν νέες σελίδες, να βελτιώσουν τα εσωτερικά links ανάμεσα στις σελίδες του site, να διαγράψουν το διπλότυπο περιεχόμενο, να δημιουργήσουν ένα  blog για σας και να εγκαταστήσουν “κουμπιά” για τα social media.

Με άλλα λόγια, σε αυτό το στάδιο θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να βρίσκουν οι μηχανές αναζήτησης πιο εύκολα και γρήγορα το περιεχόμενο σας, έτσι ώστε να πετυχαίνει όσο το δυνατόν καλύτερες και υψηλότερες κατατάξεις στις σελίδες αποτελεσμάτων.

Το On site optimization μπορεί να παράγει τα μεγαλύτερα οφέλη. Η ύπαρξη των σωστών λέξεων-κλειδιών σε έναν καλά δομημένο τίτλο σελίδας μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη άνοδο στις κατατάξεις, καθώς η Google θα “καταλαβαίνει” καλύτερα το θέμα της σελίδας και τι υπάρχει σε αυτήν.Διαβάστε περισσότερα για την εσωτερική onpage βελτιστοποίηση της ιστoσελίδας σε αυτό το άρθρο

Στρατηγική και ανάπτυξη περιεχομένου

Δεδομένου ότι το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις κατατάξεις στα SERPs και στο οργανικό traffic, τα περισσότερα πακέτα SEO προσφέρουν και υπηρεσίες διαμόρφωσης στρατηγικής ή και ανάπτυξης περιεχομένου.

Με άλλα λόγια, ένας SEO μπορεί να σας δημιουργήσει ένα πλάνο με βάση το οποίο να γράψετε εσείς τι περιεχόμενο του site σας ή να αναλάβει τη δημιουργία posts για το blog σας. Πολλές εταιρείες SEO στις μέρες μας προσφέρουν τις υπηρεσίες περιεχομένου ξεχωριστά από τις υπηρεσίες SEO, ανεβάζοντας έτσι το κόστος των υπηρεσιών τους. Καλό θα ήταν όμως να βρείτε ένα πακέτο που να συνδυάζει και SEO και υπηρεσίες περιεχομένου, καθώς πλέον είναι και τα δύο απολύτως απαραίτητα για μία σωστή διαδικτυακή παρουσία.

Διαχείριση λογαριασμών

Σε γενικές γραμμές αυτό είναι το κόστος της ενασχόλησης του SEO ή του μάνατζερ της SEO εκστρατείας σας με την επιχείρηση σας. Περιλαμβάνει το χρόνο που ο διαχειριστής του λογαριασμού ξοδεύει για να θέσει από κοινού με σας τους στόχους της καμπάνιας σας και την τακτική σας ενημέρωση από την ομάδα SEO σχετικά με την πρόοδο της καμπάνιας και τα αποτελέσματα της.

Μοντέλα για SEO τιμές

Yπαρχουν 2 μοντελα πληρωμών στο SEO

-με την ωρα
-με τον μηνα

Το πιο αποδοτικό και ολοκληρωμενο μοντελο είναι η πληρωμη με τον μηνα

Οι περισσότερες επιτυχημένες εκστρατείες SEO, γίνονται με βάση ένα από τα τρία βασικά μηνιαία SEO πακέτα:

Μικρό – Συνήθως μέχρι 1.500 Ευρώ

Κατάλληλο για επιχειρήσεις που βρίσκονται στο ξεκίνημα τους ή δραστηριοποιούνται σε μία μόνο γεωγραφική περιοχή.Είναι ιδανικό για επιχειρήσεις λιανικής, τοπικούς παρόχους υπηρεσιών, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, γιατροί κι αισθητικοί χειρούργοι καθώς και για καινούργιες αλλά μικρές εμπορικές επιχειρήσεις.

Αυτές οι εκστρατείες κατά κανόνα θα πρέπει να περιλαμβάνουν βελτιστοποίηση για τοπικές αναζητήσεις για την κατάκτηση όσο το δυνατόν υψηλότερων κατατάξεων σε αυτές.

Ένα τέτοιο πακέτο θα πρέπει να περιλαμβάνει την καταγραφή της επιχείρησης σε τοπικούς καταλόγους επιχειρήσεων και μία πλήρως βελτιστοποιημένη εγγραφή στο Google My Business.

Μέσσαίο – Κοστός: Κόστος: Από 1.500 έως 3.000 Ευρώ

Κατάλληλο για επιχειρήσεις που ήδη έχουν κάποια παρουσία στο διαδίκτυο και στοχεύουν τόσο στο εθνικό όσο και το διεθνές κοινό ή δραστηριοποιούνται σε πολύ ανταγωνιστικούς κλάδους.

Είναι ιδανικό για μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, μεγάλες επιχειρήσεις online πωλήσεων, χονδρέμπορους και γνωστά brands που θέλουν να ξεκινήσουν online marketing.

Προτείνεται και για κάποιες τοπικές επιχειρήσεις κι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αρκετά ανταγωνιστικούς κλάδους

Μεγάλο ή Προσαρμοσμένο – κόστος: 3,000 Ευρώ και άνω

Αυτά τα πακέτα SEO με τιμές που ξεπερνούν τα 3.000 Ευρώ, συνήθως απευθύνονται σε επιχειρήσεις με στόχο το εθνικό αλλά και το διεθνές κοινό ή σε επιχειρήσεις στους πιο ανταγωνιστικούς κλάδους και αγορές.

Είναι ιδανική λύση για εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες όπως ασφάλιση αυτοκινήτου, ασφάλιση ζωής, ταξίδια, τριτοβάθμια εκπαίδευση, πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και προσωπικά δάνεια.

Ένα παράδειγμα αυτού του τύπου επιχείρησης είναι η thetravelcompany.gr. Πρόκειται για μια εθνική εταιρεία ταξιδιών που πουλά μια μεγάλη ποικιλία από πολύ ανταγωνιστικά προϊόντα. Το site της έχει σελίδες που πρέπει να βελτιστοποιηθούν ενώ θα χρειαστεί και πολλή δημιουργία περιεχομένου. Επιπλέον, ο SEO θα πρέπει να φροντίσει ότι όλες οι σελίδες του site θα καταχωρηθούν από τις αράχνες της Google, προκειμένου να μπορέσουν να εμφανιστούν στα αποτελέσματα για σχετικές αναζητήσεις.

Με ένα τέτοιο πακέτο, θα δοθεί μεγάλη έμφαση στο τεχνικό SEO το οποίο θα προσφέρει πολλά περισσότερα και μεγαλύτερα οφέλη από την απλή απόκτηση μερικών links. Επιπλέον, η εταιρεία SEO θα παρέχει στρατηγικές συμβουλές για το μάρκετινγκ περιεχομένου και θα παρακολουθεί και θα αναλύει τους ανταγωνιστές του πελάτη της.

Το ποιο πακέτο θα επιλέξετε εξαρτάται από:

* Το μέγεθος της επιχείρησής σας και τον προϋπολογισμό σας

* Tην Επιστροφή της Επένδυσης

* Τη γεωγραφική περιοχή την οποία στοχεύετε

* Την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιείστε

* Τους επιχειρηματικούς στόχους σας

* Το πόσο καλά καταλαβαίνετε τι πρέπει να κάνει ο SEO ή η εταιρεία online marketing που θα προσλάβετε για σας.

Πόσο θα πρέπει να δαπανήσουν για τις υπηρεσίες SEO;

Το επόμενο πράγμα που πρέπει να αποφασίσετε είναι το πόσο θα δαπανήσετε για τις υπηρεσίες SEO σας. Θα πρέπει μέχρι τώρα να είναι αυτονόητο ότι δεν υπάρχει μία απάντηση για όλες τις περιπτώσεις, δεδομένου ότι το κόστος εξαρτάται από το είδος της επιχείρησης, το αν αυτή έχει ή όχι κάποια παρουσία στο Διαδίκτυο, το τι θέλει να επιτύχει μία εταιρεία με το SEO η επιστροφή της επένδυσης,οι ανταγωνιστές και πολλά άλλα. Οι παρακάτω οδηγίες μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφασίσετε το πόσο πρέπει να πληρώσετε για SEO:

Το SEO δεν είναι μια δαπάνη, είναι επένδυση

– Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κατανοήσετε είναι ότι το SEO δεν είναι ένα έξοδο για την επιχείρησή σας, αλλά είναι μια επένδυση (και πιθανώς μια από τις καλύτερες επενδύσεις που θα κάνετε ποτέ). Όταν ξεκινήσει να εφαρμόζεται το SEO, θα δείτε αποτελέσματα τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Αν ας πούμε κάνετε τώρα SEO στην ιστοσελίδα ή το site σας θα δείτε το traffic σας να μεγαλώνει μήνα με το μήνα χωρίς περαιτέρω δράσεις από τη μεριά σας.

Τι ποσοστό από τα κέρδη σας προέρχεται από την online παρουσία σας;

– Εάν η επιχείρησή σας εξαρτάται από την επισκεψιμότητα στο Διαδίκτυο δηλαδή έχετε κυρίως online πελάτες τότε η δαπάνη σας για SEO θα πρέπει να είναι από τις μεγαλύτερες στον προϋπολογισμό σας. Θα πρότεινα επίσης να την συνδέσετε με τα μηνιαία κέρδη σας δηλαδή όσο περισσότερο αυξάνονται τα κέρδη σας, τόσο περισσότερα χρήματα θα πρέπει να διαθέτετε για SEO και Internet Marketing.

Η Επιστροφη της Επένδυσης (ROI)

-Το ποσό της επιστροφής της επένδυσης απο μια καμπάνια SEO θα πρέπει να είναι τέτοιο το οποίο να σας επιτρέπει να επενδύσετε σε αυτό

Ξεκινήστε με χαμηλό κόστος και μακροπρόθεσμα οφέλη και όχι με υψηλό κόστος και βραχυπρόθεσμα οφέλη

– Είναι γνωστό ότι το SEO παίρνει χρόνο. Θα έλεγα ότι μπορεί να χρειαστούν έως και 6-7 μήνες προκειμένου μια καμπάνια SEO να παράγει βέλτιστα αποτελέσματα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να έχετε υπόψη κατά τον καθορισμό των προϋπολογισμών σας. Αν έχετε 20.000 Ευρώ να δαπανήσετε φέτος για SEO τότε καλύτερα να τα ξοδέψετε με πλάνο 10 μηνών και όχι με πλάνο δύο ή πέντε μηνών.

Εάν δεν δραστηριοποιείστε και πολύ online και το μόνο που χρειάζεστε είναι μία σωστή παρουσία στο διαδίκτυο, τότε ένα σταθερό μηνιαίο budget πχ 600 ευρώ θα ήταν η πιο κατάλληλη λύση για σας. Θα έλεγα ότι η πρόσληψη ενός συμβούλου ή μιας εταιρίας SEO σύμβουλος για 20 ώρες το μήνα είναι αρκετή για για μια αξιοπρεπή παρουσία (web site και social media) στο διαδίκτυο.

Τι κάνει το SEO για μένα;

Εάν δεν μπορείτε να καταλάβετε τι κάνει το SEO σας για σας, τότε θα απογοητευτείτε όταν θα σας έρθει ο λογαριασμός του.

Βεβαιωθείτε πριν ξεκινήσετε ότι έχετε ένα λεπτομερές σχέδιο online καμπάνιας που θα παρουσιάζει με λεπτομέρειες τις προτεινόμενες δραστηριότητες SEO ανά μήνα.

Αν δεν ξέρετε ή δεν καταλαβαίνετε τι είναι αυτές οι δραστηριότητες, φροντίστε να ρωτήσετε το διαχειριστή του λογαριασμού σας ή τον SEO σας εκ των προτέρων και όχι αφού θα λάβετε τον λογαριασμό.

Πώς ξέρω ότι το SEO λειτουργεί;

Αν ψάχνετε τις λάθος μετρήσεις ή οι προσδοκίες σας για το πότε θα αρχίσετε να βλέπετε τα θετικά αποτελέσματα της SEO καμπάνιας σας δεν είναι ρεαλιστικές, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα νιώσετε έντονη απογοήτευση.

Πριν από την έναρξη της καμπάνιας σας λοιπόν, βεβαιωθείτε ότι τόσο εσείς όσο και ο SEO σας καταλαβαίνετε πλήρως και ξεκάθαρα τους επιχειρηματικούς στόχους σας είναι και το πως οι SEO υπηρεσίες που θα σας προσφερθούν θα συμβάλουν στην επίτευξη τους.

Αποφασίστε σχετικά με τις μετρήσεις που θα παρακολουθείτε και οι δυο σας και  βεβαιωθείτε ότι ταιριάζουν με τους επιχειρηματικούς σας στόχους.

Δημιουργήστε μια απλή έκθεση παρακολούθησης με βάση αυτές τις βασικές μετρήσεις και να επικεντρωθείτε μόνο σε αυτές.

Το SEO χρειάζεται πάρα πολύ καιρό;

Εάν χρειάζεστε ή περιμένετε μία άμεση αύξηση του traffic σας τότε μάλλον δεν θα πρέπει να επενδύσετε στο SEO για το online μάρκετινγκ σας.

Η εφαρμογή ασφαλούς και βιώσιμου SEO απαιτεί χρόνο για να εφαρμοστεί και να παράγει αποτελέσματα, αλλά τα οφέλη που θα αποκομίσει το site σας, θα μείνουν σχεδόν για πάντα.

Αν χρειάζεστε άμεσα περισσότερο traffic, τότε να επενδύσετε στο Google Adwords και όχι στο SEO.

Τι πρέπει να έχουν πάντα στο μυαλό τους οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οι Marketing Managers

Εδώ είναι τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε σας ιδιοκτήτης επιχείρησης ώστε να διασφαλιστεί μια επιτυχημένη συνεργασία με κάποιον SEO.

1. Μορφωθείτε. Ένας σωστά πληροφορημένος ιδιοκτήτης επιχείρησης είναι σε θέση να παίρνει καλύτερες αποφάσεις. Δεν έχετε χρόνο για περαιτέρω μόρφωση και πληροφόρηση; Εγγραφείτε στο Blog Moz.com και μελετήστε το καινούργιο περιεχόμενο κάθε εβδομάδα ή να επιλέξτε μία εταιρεία ή ειδικό SEO που να θέλει και να μπορεί να σας “εκπαιδεύσει”.

2. Να κάνετε ποιοτικές συζητήσεις με τους SEO σας. Η ιδανική υπηρεσία SEO θα πρέπει να προσπαθεί να σας εκπαιδεύσει σχετικά με το γιατί θα πρέπει να επενδύσετε σε περιεχόμενο, σε blogging, στην δημιουργία κοινού κ.λπ. Εάν σας μιλάνε μόνο για τακτικές, όπως το μάρκετινγκ με άρθα, το spamming με σχόλια, ή η εγγυημένη  # 1 κατάταξη στα SERPs, απλά μην ασχοληθείτε μαζί τους και φύγετε αμέσως. Ή είναι απατεώνες, ή έχουν μείνει ΠΟΛΥ πίσω.

3. Απαιτήστε να δημιουργήσετε από κοινού ένα λεπτομερές σχέδιο. Να έχετε ένα λεπτομερές σχέδιο ώστε να γνωρίζετε τι πρέπει να γίνει και τι γίνεται κάθε μήνα. Το σχέδιο αυτό θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας αλλά και να καταλάβετε τα οφέλη κάθε μήνα

4. Αγκαλιάστε το μάρκετινγκ περιεχομένου και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μέχρι πρότινως δεν χρειαζόταν να επενδύσετε σε blogging και περιεχόμενο. Αυτό πια δεν ισχύει. Το πολύ  μέσα στα επόμενα 2 χρόνια οι παραδοσιακές μέθοδοι μάρκετινγκ και ο έντυπος “Χρυσός Οδηγός” θα ανήκουν στο παρελθόν. Το υψηλής ποιότητας περιεχόμενο και τα social media είναι αυτά που θα φέρουν κοινό και traffic στο site σας τώρα και για πολλά χρόνια στο μέλλον.

5. Επιλέξτε τις σωστές μετρήσεις. Πάρτε το χρόνο σας και συνεργαστείτε με τους SEO σας για να δημιουργήσετε εναν απλό τρόπο για τον εντοπισμό των κατάλληλων μετρήσεων για την επιχείρησή σας. Υπάρχουν ένα σωρό καλά άρθρα γι’ αυτό το θέμα. Εάν εσείς και ο SEO σας καταλήξετε σε κάποιες μετρήσεις πριν το ξεκίνημα της καμπάνιας, δεν θα έχετε διαφωνίες  αφού αυτή ξεκινήσει!

Συνοψίζοντας

Οι τιμές στο SEO διαμορφώνονται αναλόγως των συνθηκλων και των αναγκών της εκάστοτε επιχείρησης.Το SEO σαν υπηρεσία έχει εξελιχθεί πάρα πολύ τα τελευταία δύο χρόνια. Το ίδιο λοιπόν θα πρέπει να συμβεί και με τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνετε έναν SEO.

Κατά πάσα πιθανότητα, το μοντέλο της μηνιαίας συνδρομής θα συνεχίσει να είναι ο πιο δημοφιλής τρόπος για την απόκτηση υπηρεσιών SEO για κάποιο site. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται να αλλάζει, είναι το τι προσφέρει η κάθε συνδρομή και ο κάθε SEO. Ήδη βλέπουμε πακέτα SEO με μεγάλη εμφαση στο μάρκετινγκ περιεχομένου, στα social media αλλά και στην εκπαίδευση του επιχειρηματία – πελάτη και την διαβούλευση μαζί τους.

Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς σαν ιδιοκτήτης επιχείρησης, είναι να ενημερωθείτε σχετικά με το τι κάνει ένας SEO για σας και το πότε θα πρέπει να περιμένετε αποτελέσματα από τη δουλειά του.

Facebooktwittergoogle_plus

The post Ένας απλός οδηγός για SEO τιμές appeared first on SEO Dominator.



from SEO Dominator https://seodominator.org/times-paketa-seo/

No comments:

Post a Comment